Ρύθμιση για ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ σε ιστοσελίδες του Δημοσίου


Νομοσχέδιο που προωθεί την ισότιμη προσβασιμότητα των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και ατόμων με αναπηρία στους ιστότοπους και τις εφαρμογές του δημοσίου υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς το καταψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.
Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ευρύτατη συναίνεση και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μπροστά στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Επίσης πρόσθεσε ότι οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα και τους κινδύνους που υπάρχουν και αφορούν την κατοχύρωση των προσωπικών δεδομένων και των δικαιωμάτων αλλά και τις ανισότητες και τους ψηφιακούς αποκλεισμούς.
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αφορά επίσης στην ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της κοινοτικής οδηγίας για την απλοποίηση των υποχρεώσεων για ΦΠΑ των μικρών επιχειρήσεων που εξάγουν προϊόντα και υπηρεσίες στην Ε.Ε. μέχρι 10.000 ευρώ.
Από την πλευρά της η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, υποστήριξε ότι με την ενσωμάτωση της εξαλείφεται το διοικητικό κόστος των επιχειρήσεων που έχουν μικρό κύκλο εργασιών και δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει τις συναλλαγές τους.
«Την περίοδο 2009-2014 από 820.000 μειώθηκαν στις 614.000 οι επιχειρήσεις, ενώ αντίθετα το 2017 και το 2018 έχουμε θετικό ισοζύγιο», ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών. Επίσης κατηγόρησε τη Ν.Δ. για υποκρισία,τονίζοντας ότι «επί διακυβέρνησης της την περίοδο 2009-2014 υπήρξε ο θάνατος του εμποράκου με πάνω από 200.000 μικρές επιχειρήσεις κυρίως εμπορικές να έχουν εξαφανιστεί».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!