Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου για το λατομείο του Μεσαίου   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
   Πληροφορίες: κ. Τσακίρης Ιωάννης
   Τηλέφωνο: 6979794450
   E-mail: peposo 2011@gmail.com
                                                            
                                                                                                                  Ωραιόκαστρο, 9/2/2019
  


                                      ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου παρακολουθούν με προσοχή και αγωνία τα τεκταινόμενα γύρω από το Μεσαίο ,ένα χωριό που για χρόνια υπομένει την “αξιοποίηση” του ορεινού όγκου γύρω του. Η Απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όφειλε να υπερασπιστεί πρώτα τις ζωές των κατοίκων της περιοχής και μετά να μοιράσει σε ποσοστά 75%, 5% και 20% των κερδών από τις επιχειρήσεις.
 Οι λατομικές δραστηριότητες, χρόνια τώρα,  έχουν πληγώσει πραγματικά και μεταφορικά το Μεσαίο και την ευρύτερη περιοχή και σίγουρα πρέπει να εξεταστεί με μεγάλη ευθύνη η συνέχιση αυτών των δραστηριοτήτων. Πόσο μάλλον όταν οι αποφάσεις παίρνονται πολύ μακριά από τον τόπο και τις οικογένειες  που θα υποφέρουν σε Μεσαίο, Πετρωτό, Μονόλοφο.
Επειδή οι 5.007,62 ευρώ ετήσιο μίσθωμα,κατά την Απόφαση, είναι ιδιαίτερα ασήμαντο ποσό σε σχέση με την καταστροφή που θα προκληθεί στην 20ετή εκμίσθωση και με προοπτική χρονικής επέκτασης,
επειδή οι 30 ημέρες για τη δυνατότητα προσφυγής εξανεμίζονται,
επαγρυπνούμε, ενημερωνόμαστε, συνεργαζόμαστε με άλλους φορείς και συμπαραστεκόμαστε στην αντίδραση για το συντελούμενο οικολογικό έγκλημα στον πολύτιμο πνεύμονα  πρασίνου ανάμεσα σε Καλλιθέα και Μυγδονία.
Υπερασπιζόμαστε το Ωραιόκαστρο.
Για τον ΠΕ.ΠΟ.Σ.Ω.
Ο Πρόεδρος

Γιάννης Τσακίρης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!