Δημοτική Παράταξη "Αλλάζω την πόλη μου": Αγκαλιά - ζω


Αγκαλιά - ζω

Οι τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού θα αποτελέσουν σημαντικά στοιχεία στο πρόγραμμα της παράταξης «Αλλάζω την πόλη μου», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δεληγιάννη Δημήτρη. Οι τομείς αυτοί συνοψίζονται κάτω από τον τίτλο «Αγκαλιά-ζω» και έχουν ως στόχο να αγκαλιάσουν τις ανησυχίες και τα όνειρα των νέων ανθρώπων στο δήμο του Παύλου Μελά. Παρακάτω θα ρίξουμε μια προσεκτικότερη ματιά σε καθένα από τους 3.

Παιδεία
Ένας τομέας που θα πραγματοποιήσω καίριες παρεμβάσεις είναι αυτός της παιδείας. Ζούμε στην κοινωνία της πληροφορίας και το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι μια τεχνολογικά αναλφάβητη νέα γενιά. Τα νέα παιδιά του δήμου μας πρέπει να διαθέτουν άμεση πρόσβαση στην κοινωνία της πληροφορίας και τις τελευταίες εξελίξεις της αγοράς εργασίας. Να αποκτούν χρήσιμες και επίκαιρες δεξιότητες και γνώσεις που θα τους δίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα και προβάδισμα στον μελλοντικό εργασιακό τους στίβο.
Ξεκινώντας από τα βασικά θα επιδιώξουμε την δημιουργία σύγχρονων σχολικών μονάδων, οι οποίες θα διαθέτουν σύγχρονες εγκαταστάσεις, ενημερωμένες σχολικές βιβλιοθήκες, εξοπλισμένες αίθουσες πληροφορικής και αίθουσες εργαστηρίων. Βασικός μας στόχος είναι οι μαθητές αφού λαμβάνουν τις διάφορες γνώσεις και δεξιότητες να μπορούν να τις εξασκούν και στην πράξη. Δηλαδή, να έρχονται σε επαφή με το αντικείμενο της μάθησης όχι μόνο μέσα από την παπαγαλία και την στείρα γνώση ενός βιβλίου αλλά να παρακολουθούν μπροστά στα μάτια τους σε real-time όσα διαβάζουν να γίνονται πραγματικότητα, ώστε να κατανοούν καλύτερα και αποδοτικότερα όλες τις πληροφορίες που λαμβάνουν.
Σε αυτό το κλίμα λοιπόν θα οργανώσουμε διάφορες δράσεις ενημέρωσης για τους μαθητές ώστε να έρθουν σε επαφή και να κατανοήσουν τις λειτουργίες του internet, των νέων digital τεχνολογιών, της ρομποτικής και όλες τις νέες δυνατότητες που προσφέρει πλέον η τεχνολογία στην τέχνη και τον πολιτισμό.  Ενδεικτικά να αναφέρω πως στο πλάνο δράσης μας περιλαμβάνεται η παρουσίαση και γνωριμία με το 3D Scanning και το 3D Printing που αφορούν την τρισδιάστατη ψηφιακή σχεδίαση και εκτύπωση, την πλατφόρμα Arduino που σχετίζεται με την εκμάθηση και την γραφή πληροφοριακού κώδικα και την δημιουργία μητρικής πλακέτας (Motherboards) όπως επίσης και του Raspberry Pi, ενός υπολογιστή τσέπης που αποτελεί χρήσιμο εργαλείο ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για να μαθαίνουν ευκολότερα προγραμματισμό. Επίσης, κεντρικό ρόλο θα έχει το Controllable and Programmable Robots, ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στην γνωριμία της νέας γενιάς με τον σχεδιασμό και την δημιουργία διάφορων projects που αφορούν τον τομέα της ρομποτικής.  
Παράλληλα, θα συνεργαστούμε με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ώστε να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό σχολείο απέναντι σε όλη την κοινωνία που θα  συνθέτει ένα περιβάλλον μόρφωσης, κοινωνικοποίησης και δημιουργικότητας.  Τέλος, θέλουμε να αναβαθμίσουμε τον θεσμό της δια βίου μάθησης. Το δικαίωμα στην μόρφωση αποτελεί ένα από τα βασικότερα και πιο θεμελιώδη δικαιώματα. Κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από την ηλικία του πρέπει να έχει την δυνατότητα της μόρφωσης και αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε.

Πολιτισμός
Είναι γεγονός πως οι νέοι άνθρωποι είναι ανήσυχα πνεύματα και αναπτύσσουν  δράσεις, παρεμβάσεις και  δραστηριότητες στην προσπάθεια τους να εξωτερικεύσουν τις απόψεις τους και τα συναισθήματα τους. Ως υποψήφιος δήμαρχος θέλω να τους δώσω την ευκαιρία να κάνουν γνωστές τις ιδέες τους και να εκφράσουν όλα αυτά που τους προβληματίζουν με δημιουργικό τρόπο ώστε να επικοινωνήσουν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους στην υπόλοιπη κοινωνία.
Στην προσπάθεια αυτή θεωρώ απαραίτητη την αναβάθμιση και ανάδειξη ενός φεστιβάλ παιδείας για όλους τους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας. Ακόμα, θεωρώ απαραίτητη την συγκρότηση ενός ετήσιου ημερολογίου με πολιτιστικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές δράσεις, όπου όλα τα νεαρά παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν, με τις δικές τους δημιουργίες ή σαν απλοί θεατές και να έρχονται σε επαφή με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να αναδειχθεί ο δήμος του Παύλου Μελά ως κέντρο καλλιτεχνικής δημιουργίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ένα ακόμα κομμάτι του παζλ, είναι ένα ανοιχτό εργαστήρι καλλιτεχνικής έκφρασης, το οποίο θα αποτελεί το βήμα – σκαλοπάτι για κάθε καλλιτεχνική δημιουργική ομάδα ώστε να παρουσιάζει τις δημιουργίες της στο ευρύ κοινό. Παράλληλα με αυτές τις 3 πρωτοβουλίες προτείνω την θεσμοθέτηση μεγάλων εκδηλώσεων πανελλήνιας και πανευρωπαϊκής εμβέλειας  όπου θα διεξάγονται εβδομάδες ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού, εβδομάδα ερασιτεχνικού θεάτρου, φεστιβάλ μουσικής όπως και φεστιβάλ παραδοσιακού χορού. Όλες αυτές δράσεις θα συνθέτουν ένα ισχυρό πλέγμα πολιτισμού όπου όλοι οι νέοι θα μπορούν να εκφράζουν τις ανησυχίες, τις ιδέες και τις  προτάσεις τους και ταυτόχρονα όλοι οι υπόλοιποι θα ερχόμαστε σε επαφή με τις ιδέες αυτές. Φυσικά, στην προσπάθεια αυτή θα συνεργαστούμε και  με άλλους φορείς πολιτισμού της πόλης όπως είναι το Κ.Θ.Β.Ε., η κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η μονή Λαζαριστών και η σχολή Καλών Τεχνών ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ακόμα, προτείνουμε την δημιουργία μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού και μουσείο Εθνικής Αντίστασης.  Με την δράση αυτή θέλουμε να φέρουμε σε επαφή τις νεαρότερες ηλικίες με την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας. Τέλος, προτείνουμε την κατασκευή Θερινού κινηματογράφου και στις 3 δημοτικές κοινότητες.


Αθλητισμός
Το σύγχρονο Lifestyle και οι έντονοι ρυθμοί ζωής έχουν σαν αποτέλεσμα πολλές φορές να παραμελούμε την φυσική μας κατάσταση και το σώμα μας. Το πρόβλημα εντοπίζεται εντονότερα στις νεαρότερες ηλικίες του πληθυσμού αλλά φυσικά δεν απουσιάζει από το σύνολο των διάφορων ηλικιακών ομάδων.
Όντας γυμναστής και εγώ ο ίδιος, επιθυμώ να δημιουργήσω όλες αυτές τις απαραίτητες και κατάλληλες συνθήκες για να προσφέρω την δυνατότητα της άθλησης σε όλους τους δημότες και ειδικότερα στα νέα παιδιά. Ειδικότερα, θα επιδιώξω την υλοποίηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού καθ’ όλη την διάρκεια του έτους παράλληλα με την δημιουργία σταδίων σε κάθε δημοτική κοινότητα του Παύλου Μελά με στόχο την ανάπτυξη του κλασσικού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Σε αυτό το κομμάτι σημαντικό ρόλο θα έχει και η στενή συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους και φορείς του δήμου μας. Οι συντονισμένες ενέργειες στον τομέα του αθλητισμού θα περιλαμβάνουν και τον εκσυγχρονισμό όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων που ήδη υπάρχουν στον δήμο μας. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουμε να πετύχουμε την δημιουργία και παροχή όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων στα νέα παιδιά που είτε επιθυμούν να ασχοληθούν με το fitness και την άθληση είτε έχουν ως όνειρο τον πρωταθλητισμό.
Ακόμα, διεκδικούμε το γυμναστήριο βαρέων αθλημάτων και το ΕΑΚ Σταυρούπολης  από τη γενική γραμματεία αθλητισμού για την στέγαση και προπόνηση των αθλητικών σωματείων της περιοχής μας. Επίσης, προτείνουμε την δημιουργία δημοτικού σκοπευτηρίου για τους ερασιτέχνες σκοπευτές του δήμου Παύλου Μελά αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη. Τέλος, θεωρούμε επιβεβλημένη την απρόσκοπτη λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου σε όλη την διάρκεια του έτους καθώς και την αναβάθμιση του σε κλειστό κολυμβητήριο, ανοιχτό για όλους τους κατοίκους του δήμου μας.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!