Νέα ψυχρή «εισβολή» έρχεται από βδομάδα -Χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας


Νέα κακοκαιρία αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα με τις προβλέψεις του meteo να δείχνουν ψυχρή εισβολή.

Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, ενώ θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής.
Σύμφωνα με το meteo.gr οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το μεσημέρι και απόγευμα της Τετάρτης, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης.
Οπως αναφέρει η ΕΜΥ, οι ασθενείς τοπικές βροχές και πιθανότατα καταιγίδες στα νοτιοανατολικά, οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι και ο παγετός το πρωί και το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα.
Ο καιρός έως την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου
Την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στα νότια και βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στα ηπειρωτικά, το πρωί και το βράδυ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, όμως το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στα δυικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές, που από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στη Μακεδονία, τη Θράκη αι στη Θεσσαλία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το πρωί στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί΄4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.
Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, ο καιρός θα είναι βροχερός. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια, θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία κυρίως στα βόρεια θα σημειώσει πτώση.
Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, στην ανατολική χώρα θα βρέξει και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στη δυτική χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα, πιθανόν, στα ανατολικά κατά τόπους να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 και βαθμιαία 9 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Το πρωί και το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα έχει παγετό.
Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, συννεφιά με βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στα ηπειρωτικά ημιορεινά και πιθανόν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια, ενώ στα βόρεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά 

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!