Οι Ιταλοί διαδηλώνουν υπέρ των προσφύγων


Μαζικές συγκεντρώσεις υπέρ των προσφύγων πραγματοποιήθηκαν σε 300 πόλεις της Ιταλίας. Τις κινητοποιήσεις διοργάνωσαν απλοί πολίτες που αντιδρούν στην πολιτική του Ματέο Σαλβίνι και εθελοντές της οργάνωσης Rainbow4Africa που βοηθά τους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στη Γαλλία μέσα από τα ορεινά μονοπάτια.
Αντιδρώντας στον ρατσισμό και την ξενοφοβία χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και τις πλατείες από τον Βορρά έως τον Νότο στην Ιταλία, πραγματοποιώντας μεγάλες συγκεντρώσεις, ενώ επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες.
Οι Ιταλοί αντιδρούν στην πολιτική των κλειστών λιμανιών, αλλά και στις ρατσιστικές επιθέσεις εις βάρος προσφύγων και μεταναστών στη χώρα.
Στο Τορίνο, χιλιάδες άνθρωποι φώναξαν «Καλοσωρίζουμε τους πρόσφυγες».
Η ιδέα των συγκεντρώσεων ξεκίνησε από τέσσερις φίλους - τη Λουίζα Ζόρζι,τον Τζοβάνι Γκαρίλιο,τη Λουίζα Μοντο και τη Μισέλ Αγκελάντου- και έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ιταλία.
Όπως αναφέρουν, καλούν τους πολίτες να αντισταθούν «στις απάνθρωπες επιλογές εκείνων που θέλουν να αφήσουν εκείνους που τρέχουν μακριά από τον πόλεμο, την πείνα και τη φτώχεια, να πεθάνουν στη θάλασσα»".
Στο Μιλάνο οι διαδηλωτές επέλεξαν να φορούν τουλάχιστον ένα κόκκινο σύμβολο.
«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν αηδιάσει με την πολιτική αυτή για τη μετανάστευση», δήλωσε η διοργανώτρια της εκδήλωσης στο Μιλάνο, η ψυχολόγος Τζούντιθ Τσεραγκιόλι.
Στο Τρέντο, μπροστά από το δημαρχείο συγκεντρώθηκαν πάνω από εβδομήντα συλλογικότητες, μεταξύ των οποίων συνδικάτα και ενώσεις, η Επιτροπή Ειρήνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οργάνωση Caritas Trento.
Στη Φλωρεντία , παρά τη βροχή, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πιάτσα Σάντα Κρότσε.
«Θέλουμε να φωνάξουμε ότι υπάρχει μια διαφορετική Ιταλία, που αντιστέκεται, που θέλει να καλωσορίσει τους μετανάστες και ότι το διάταγμα Σαλβίνι δεν μας αντιπροσωπεύει», δήλωσε η εκπρόσωπος των οργανωτών, Κιάρα Μαρτινέλι.
Στην Ανκόνα, πολύχρωμες ομπρέλες και πανό γέμισαν την κεντρική πλατεία, αλλά και ισοθερμικές κουβέρτες, όπως εκείνες που χρησιμοποιούνται για να ζεστάνουν τους μετανάστες που σώζονται από τη θάλασσα ή ανθρώπους που διασώζονται από κάποια φυσική καταστροφή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!