Μητσοτάκης: «Κυβέρνηση μειοψηφίας και βουλευτές σε τιμή ευκαιρίας...»


Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απ' τη Λαμία, όπου ολοκλήρωσε το βράδυ της Κυριακής τη διήμερη περιοδεία του σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία.
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για «κυβέρνηση μειοψηφίας, που ψάχνει δανεικά και δεκανίκια», καθώς όπως ανέφερε «άλλοι δίνουν την ψήφο εμπιστοσύνης, άλλοι ψηφίζουν για τις Πρέσπες και άλλοι τα νομοσχέδια..». «Τα κυβερνητικά χαρτοφυλάκια γίνονται αντικείμενο συναλλαγής. Η συμπολίτευση έχει σηκώσει σημαία ευκαιρίας. Θα μπορούσε να γίνει και λόγος για βουλευτές σε τιμές ευκαιρίας. Ποτέ άλλοτε η ελληνική πολιτική δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά», πρόσθεσε.
Χαρακτήρισε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα «εκβιαζόμενο», λέγοντας ότι «όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαστής δεν σταματά ποτέ ότι και αν πάρει. Όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπηρετήσει το αξίωμά του και αποτελεί απειλή για τη χώρα».
Μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσαν, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, οι ΝΟΔΕ των πέντε νομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών επαναλαμβάνοντας τις απειλές για βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Θα αξιοποιήσω κάθε νομικό και διπλωματικό μέσο για να αμβλυνθούν οι συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και δεν απεμπολώ το δικαίωμα του «βέτο» σε κάθε κεφάλαιο που θα αφορά την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ. Υπάρχουν αρνητικά τετελεσμένα. Αλλά η εθνική προσπάθεια δεν σταματά», είπε.
Στο μέτωπο της οικονομίας είπε: «Ξέρουμε δίπλα σε ποιους πρέπει να σταθούμε και θα το κάνουμε. Με τις επενδύσεις, τις εξαγωγές και την επιχειρηματικότητα θα μεγαλώσουμε το εθνικό εισόδημα ώστε να ωφεληθούν όλοι. Και με την κοινωνική μας πολιτική θα δώσουμε ευκαιρίες στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έστρεψε τα βέλη του και προς τον πρόεδρο της Βουλής καθώς διαπίστωσε πως «τα όσα διαδραματίζονται στο κοινοβούλιο είναι απειλή για την κοινοβουλευτική τάξη» όπως είπε τονίζοντας παράλληλα πως «προκαλεί θλίψη ο πρόεδρος της Βουλής γιατί αντί να περιοριστεί με στοιχειώδη αξιοπιστία τα καθήκοντά του αναζητά κλωστή για να μπαλώσει τα ρετάλια με τα οποία είναι φτιαγμένη μια κυβέρνηση κουρελού» όπως είπε για να συμπληρώσει πως «είναι μια κυβέρνηση που δεν καταλαβαίνει ότι σε μια δημοκρατία κανένα κόμμα δεν μπορεί να γίνει καθεστώς» και κατέθεσε τη βεβαιότητα ότι «στις εκλογές που έρχονται η Νέα Δημοκρατία θα σαρώσει τα πρόχειρα διαδικαστικά αναχώματα που έχουν βάλει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ» καθώς όπως είπε «είναι λαθρεπιβάτες ενός κυβερνητικού σχήματος που παραπαίει κι είναι ήδη παρελθόν στη συνείδηση των Ελλήνων».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. βρέθηκε στην περιοχή για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Φάνη Σπανού για την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!