Απάντηση της ΥΜΑΘσε Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης


Θεσσαλονίκη, 8 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας και Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου
O δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Kυρίζογλου δήλωσε με περισσή ειλικρίνεια ότι «δεν έχει σημασία με ποιες διαδικασίες» χρηματοδοτήθηκαν οι 43 προτάσεις του έργου ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας και Θράκης. Η δήλωση του κ. Κυρίζογλου τον κατατάσσει σε όσους υποστηρίζουν την επιτομή του παλαιοκομματισμού, τις επί δεκαετίες απευθείας χρηματοδοτήσεις σε ημέτερους. Λογικό είναι να αντιδρά στις πρωτοβουλίες μας. Εμείς επιλέξαμε,  για πρώτη φορά στην ιστορία των χρηματοδοτήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) διαδικασίες ανοιχτής και δημόσιας πρόσκλησης και αξιολόγησης. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που «η χρησιμοποίηση δημοσίου χρήματος» - σύμφωνα με την έκφραση του κ. Κυρίζογλου – αφορά φορείς όπως ο «Φάρος του Κόσμου» , το σωματείο Αποκατάστασης και ειδικής αγωγής ΑμεΑ «ο ΣΩΤΗΡ» , ο σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με διαταραχές όρασης και αναπηρίες «ΣΥΖΩΗ» ο σύλλογος συνδρόμου DOWN Ελλάδος, ο σύλλογος Erasmus του ΑΠΘ, όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης, Περπατώ Ροδόπης, κ.α.
Θα χαιρόμασταν ακόμα παραπάνω αν και ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης είχε ακολουθήσει μια αντίστοιχη πολιτική ενίσχυσης ευπαθών ομάδων της νεολαίας αξιοποιώντας τα εργαλεία που του προσφέρει η κυβέρνηση (π.χ. Ρομά που ζουν στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης).
Ο κ.Κυρίζογλου ενοχλείται από τη νέα γενιά που δραστηριοποιείται, τις καθαρές δράσεις, τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου. Εμείς πάλι, τους υποστηρίζουμε.
Εντέλει, ο καθένας μας κρίνεται από το έργο του και από τη διαφάνεια των διαδικασιών που ακολουθεί.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!