Τη Δευτέρα κληρώνει για αρχηγούς και Κοινοβουλευτικές Ομάδες


Στις 2 το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας, οπότε και θα συνεδριάσει η Επιτροπή του Κανονισμού της Βουλής με αντικείμενο τις αλλαγές που θα επιτρέπουν σε αρχηγούς κομμάτων να διατηρούν τα προνόμια των επικεφαλής κοινοβουλευτικών ομάδων ανεξαρτήτως βουλευτών, στρέφεται το ενδιαφέρον των πολιτικών κομμάτων.
Το θέμα έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, με τη Νέα Δημοκρατία να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση, και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να διαμηνύουν σήμερα, μέσω του αντιπροέδρου τους Θ. Τοσουνίδη, ότι θα μελετήσουν μια τέτοια πρόταση.
Άλλωστε ήδη από χθες ο πρόεδρος του κόμματος δήλωνε ότι «δεν θέλουμε χάρη από κανέναν, θέλουμε εφαρμογή της κοινοβουλευτικής νομιμότητας», ενώ σε ανάρτησή του στο twitter καλούσε τους Θ. Παπαχριστόπουλο και Τ. Κουίκ να παραδώσουν τις έδρες.
Η έδρα της Β Αθήνας είναι των ΑΝΕΛ αν αλήθεια την παραδίδει ο Παπαχρηστόπουλος οφείλει να το κάνει τώρα, όπως και ο Κουίκ αν αποφασίσει να μείνει υπουργός και να παραδόσει το όνομα της Μακεδονίας
— Panos Kammenos (@PanosKammenos) 1 Φεβρουαρίου 2019
Χάρες δεν φαίνεται να θέλει ούτε ο Στ. Θεοδωράκης, που επίσης μέσω twitter σχολίαζε χθες ότι δεν δύνανται να υπάρξουν Κοινοβουλευτικές Ομάδες με δυο-τρεις βουλευτές.
Κοινοβουλευτικές ομάδες με 2 και 3 βουλευτές δεν μπορεί να υπάρξουν. Όπως δεν μπορεί να συγκροτούνται Κ.Ο. με δανεικούς βουλευτές. Ξεκάθαρα λόγια. Το Ποτάμι έχει αρχές. Δεν τις θυσιάζει ούτε στα μικρά ούτε στα μείζονα. Δεν μας ενδιαφέρουν τα ευκαιριακά κομματικά οφέλη.
— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) 1 Φεβρουαρίου 2019
Στο πλαίσιο αυτό η Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε στον Ν. Βούτση για το γεγονός ότι ζήτησε από τον Θ. Παπαχριστόπουλο να διατηρήσει την έδρα του για μερικές μέρες προκειμένου να ψηφιστεί το πρωτόκολλο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
«Ο πρωτοφανής ευτελισμός που έχουν επιβάλει στο κοινοβούλιο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος κορυφώθηκε σήμερα με τη βούλα του κ. Νίκου Βούτση. Ο πρόεδρος της Βουλής λαμβάνοντας πλέον και επισήμως ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στους εκβιαζόμενους εταίρους παρακάλεσε(!) τον βουλευτή Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα μαγειρέματα της κυβέρνησης», σχολίασε η Πειραιώς.
Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» έκανε λόγο για «οριακή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, η οποία είναι το αποτέλεσμα συναλλαγών κάτω από το τραπέζι με μεμονωμένους βουλευτές, σε πολλούς από τους οποίους υποσχέθηκαν κυβερνητικές ή άλλες θέσεις». Επιπλέον ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε από την Πάτρα τον κ. Βούτση να συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και «να μη συναινέσει σε πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, αλλιώς θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα - Καμμένου».
Απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε ότι «πρωτοφανής πολιτικός εκφυλισμός είναι να έχεις κάνει αντιπρόεδρο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως “προσωπική επιλογή” έναν απόκληρο του ΛΑΟΣ που αναπαράγει χυδαιότητες και ψεύδη περιθωριακών και ακροδεξιών εντύπων».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!