Πρόσκληση για συμμετοχή στο Παρατηρητήριο ενάντια στη φασιστική βία και τον ρατσισμό


Δελτίο Τύπου 12.2.2109

Πρόσκληση για συμμετοχή
στο Παρατηρητήριο ενάντια στη φασιστική βία και τον ρατσισμό

Η εξαιρετικά επιτυχημένη ιδρυτική εκδήλωση του Παρατηρητηρίου ενάντια στη φασιστική βία και τον ρατσισμό στις 8.2.2019 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ενθαρρύνει για μια δυναμική πορεία και για μια ευρεία απεύθυνση προς συμμετοχή των πολιτών που ενδιαφέρονται.
Η έξαρση των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας, τα φαινόμενα άκρατου εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, ο αντισημιτισμός, το κλίμα ξενοφοβίας και οι ομοφοβικές επιθέσεις ήταν τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν στη δημιουργία του Παρατηρητηρίου ενάντια στη φασιστική βία και τον ρατσισμό.
Εκατοντάδες πολίτες υπέγραψαν την ίδρυση του Παρατηρητηρίου, συμφωνώντας στην ανάγκη για αποφασιστική αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών. Εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών που δεν ανέχονται τον εκφοβισμό και εκβαρβαρισμό της κοινωνίας και θέλουν να συμβάλουν στο να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα ώστε να υψωθεί ένα δημοκρατικό ανάχωμα, συσπειρώνονται και στηρίζουν την πρωτοβουλία δημιουργίας του Παρατηρητηρίου.
Η ευαισθητοποιημένη κοινωνία της πόλης και οι δημοκρατικοί πολίτες που το επιθυμούν, μπορούν να στείλουν την εκδήλωση ενδιαφέροντός τους στοparatiritirio2018@gmail.com ή να απευθυνθούν σε κάποιο μέλος της Επιτροπής.


Η επιτροπή πρωτοβουλίας


·                  Καζάκος Άρης, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ
·                  Παπαζήση Θεοφανώ, Ομότιμη Καθηγήτρια ΑΠΘ
·                  Παπαθανασίου Σάκης, Οικονομολόγος
·                  Παπαντωνίου Τάσος, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος
·                  Παρασκευόπουλος Νίκος, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης
·                  Τρεμόπουλος  Μιχάλης, Δικηγόρος, πρώην Ευρωβουλευτής
·                  Τσαραμπουλίδης Παναγιώτης, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
·                  Χαρίσης Θέμης, Υποστράτηγος Ε.Α. ΕΛΑΣ, Νομικός


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!