Μουσική συναυλία του συνθέτη Γιάννη Αιόλου στο μουσείο φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκερής" στον δήμο Καλαμαριάς


Καλαμαριά   18– 02  - 2019        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΕΜΚΕΡΗΣ» ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Ο  ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΙΟΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
21 & 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ

Το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» του Δήμου Καλαμαριάς διοργανώνει δύο συναυλίες του μουσικού έργου του Γιάννου Αιόλου 
La Forêt des Vœux | Το Δάσος των Όρκων, στις 21 και 23 Μαρτίου 2019 στις 8.30 το βράδυ στο Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης.
Θα προλογίσει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης
Ο πολυβραβευμένος συνθέτης θα παρουσιάσει το νέο έργο του  για τον εσωτερικό μας κόσμο, για το Δάσος της Ψυχής μας, το Δάσος των Όρκων. Άνθρωποι στα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου, μεταξύ του σκοταδιού του πολέμου και του φωτός της μέρας της Απελευθέρωσης, στη φωτογραφική συλλογή του Μουσείου «Χρήστου Καλεμκερή», εικόνες γεμάτες όρκους, επιθυμίες, υποσχέσεις, ευχές, φόβο και λύτρωση.
Ο Γιάννος Αιόλου χρησιμοποιεί την ευθραυστότητα αλλά και την ένταση ενός σεξτέτου εγχόρδων για να μας ταξιδέψει στον κόσμο των πιο εσωτερικών μας συναισθημάτων, σε μια μουσική αφήγηση όπου οι ήχοι γίνονται σκέψεις, ιδέες, μορφές, μνήμες και όνειρα. Χρησιμοποιεί τον Όρκο ως τον φορέα των πιο κρυφών και δυνατών συναισθημάτων μας, και τη φωτογραφία προσώπων καθημερινών ανθρώπων γύρω από το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και της απελευθέρωσης από την Γερμανική κατοχή, ως τον φορέα πολλών εκ των Όρκων από ένα ατέλειωτο ανθρώπινο δάσος, από το Δάσος των Όρκων…
Μουσική Σύνθεση – Μουσική Διεύθυνση: Γιάννος Αιόλου
Στη συναυλία συμμετέχει ένα από τα σημαντικότερα σύνολα μουσικής δωματίου της Ελλάδας οι Orpheus Soloists : Αναστασιάδης Κωνσταντίνος – 1ο Βιολί,  Χριστίνα Τσακαλίδου – 2ο Βιολί, Παύλος Μεταξάς – Βιόλα, Ιωάννης Στέφος – Βιολοντσέλο, Βαλέρια Χαριτίδου – Πιάνο και Δημήτρης Αραμπατζής – Ακορντεόν Ορχήστρας
Το Δάσος των Όρκων παρουσιάζεται σε συναυλιακή μορφή όπου στο background της μουσικής, θα  προβάλλονται φωτογραφίες από τις Συλλογές του Μουσείου Φωτογραφίας.
Για την συναυλία επιλέχθηκε το Γενί Τζαμί, ένα ιδιαίτερο Οθωμανικό μνημείο της Θεσσαλονίκης, ακριβώς λόγω της συνάφειάς του, με το υλικό της Απελευθέρωσης.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θεατών η συναυλία θα πραγματοποιηθεί δύο φορές στις 21 & 23 Μαρτίου 2019. Θα τηρηθεί σειρά προσέλευσης για τον περιορισμένο αριθμό καθισμάτων.

Λίγα Λόγια για τον συνθέτη

Ο Γιάννος Αιόλου, γνωστός συνθέτης για την μουσική του στις ταινίες Το Τανγκό των Χριστουγέννων (Βραβείο Καλύτερης Κινηματογραφικής Μουσικής από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, 2012), Ένας Ήρωας στη Ρώμη, Solino, Χειμωνιάτικη Νοσταλγία, The Diary of a Times Square Thief, και για τις συνεργασίες του με σκηνοθέτες, όπως ο πολυβραβευμένος Γερμανός Τουρκικής καταγωγής Fatih Akin (Χρυσή Άρκτος, Βραβείο Φεστιβάλ Καννών, κλπ.) μεταξύ άλλων, με το αναγνωρίσιμο κινηματογραφικό του ύφος.
Orpheus Soloists
Οι Orpheus Soloists (καλλιτεχνική  διεύθυνση Δημ. Κίτσος)είναι ένα από τα σημαντικότερα σύνολα μουσικής δωματίου της Ελλάδας. Από τις πρώτες τους κιόλας εμφανίσεις, κέρδισαν τον ενθουσιασμό, την αγάπη αλλά και την υποστήριξη του κοινού. Εξέχουσες προσωπικότητες μουσικών όπως Μαρία Αστεριάδου, Vladimir Mendelssohn, Philipp Jundt, Hanna Weinmeister, Kurt Nikkanen, Rudolf Koelman,  Λεωνίδας Καβάκος αποτελούν συνεργαζόμενα μέλη του συνόλου σε παραγωγές εντός και εκτός Ελλάδος.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!