Citroen: Ετοιμάζει τον αντίπαλο του Smart;


Με το πρωτότυπο Ami One, η Citroen μας προϊδεάζει για το μελλοντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που θα δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια από τους Γάλλους.

Ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης θα κάνει το Ami One Concept. Πρόκειται για ένα διθέσιο αυτοκίνητο πόλης με λιλιπούτιες διαστάσεις (πλάτος λιγότερο από 1,5 μέτρα), μέγιστη ταχύτητα 45 km/h και βάρος κάτω από 450 κιλά. Με αυτά τα δεδομένα η έκδοση παραγωγής του θα μπορεί να οδηγηθεί και από άτομα που δε διαθέτουν άδεια οδήγησης (για ορισμένες χώρες της ΕΕ). Στα highlights του εν λόγω πρωτότυπου ενσωματώνονται και άλλα στοιχεία όπως οι πολυάριθμες επιλογές συνδεσιμότητας και η ανοιγόμενη οροφή με επιρροές από το ξεχωριστό 2CV.
Αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε και με ποιο τρόπο θα μπει στην παραγωγή το Ami One, πηγές από τη Citroen αναφέρουν πως η συγκεκριμένη σπουδή δείχνει την άποψη των Γάλλων για το car sharing και την ηλεκτροκίνηση που μπαίνουν σταδιακά στη ζωή μας. Αυτό επιβεβαίωσε, άλλωστε, και η επικεφαλής της φίρμας, Linda Jackson: «Αν δείτε το μέγεθος της κατηγορίας θα καταλάβετε, το αγοραστικό κοινό μετατοπίζεται σε B-segment και B-SUV, γι αυτό το λόγο δεν θα αντικαταστήσουμε άμεσα το C1”, τόνισε. “Ποια είναι η εξέλιξη; Μιλάμε για αστικές περιοχές και ανταλλαγή αυτοκινήτων. Οτιδήποτε όχημα για τις πόλεις σημαίνει ηλεκτρικό. Πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα της κατηγορίας Α. Ίσως είναι το Ami One».

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!