Erasmus+: Το μέλλον είναι εδώ – Το ΕΚ Σίνδου στη Βαρκελώνη για εκπαίδευση στα Ηλεκτρικά Οχήματα και τους Υπερπυκνωτές





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

¨ Erasmus+: Το μέλλον είναι εδώ – Το ΕΚ Σίνδου στη Βαρκελώνη για εκπαίδευση στα Ηλεκτρικά Οχήματα και τους Υπερπυκνωτές¨

Η παιδαγωγική ομάδα του Ε.Κ. Σίνδου Θεσσαλονίκης, επέστρεψε από την Βαρκελώνη της Ισπανίας το βράδυ της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2019, η οποία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+  υλοποίησε το εγκεκριμένο σχέδιο κινητικότητας, με τίτλο  «Υπερπυκνωτές: Σύγχρονες λύσεις αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας σε Ηλεκτρικά Οχήματα και άλλες εφαρμογές»  και ευρωπαϊκό κωδικό έγκρισης: 2018-1-EL01-KA102-047521.
Το σχέδιο κινητικότητας είχε διάρκεια 16 ημέρες (2-17  Φεβρουαρίου), αποτελούνταν από δυο ροές κινητικότητας, από 14 μαθητές ανά ροή.
Η Παιδαγωγική Ομάδα αποτελείτο από 6 εκπαιδευτικούς και 28 μαθητές του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού  και του Τομέα Μηχανολογίας του ΕΚ Σίνδου Θεσσαλονίκης.
Σκοπός του προγράμματος ήταν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν την τεχνολογική επανάσταση που συντελείται στον τομέα των μεταφορών με τα ηλεκτρικά οχήματα και τον σύγχρονο τρόπο αποθήκευσης της ηλεκτρικής ενέργειας τους με υπερπυκνωτές και τις δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν.
Ο φορέας υποδοχής ήταν ο  οργανισμός εκπαιδευτικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας MOVEU  (http://www.moveu.es/), όπου σε συνεργασία  με το Ε.Κ. Σίνδου έχει αναλάβει την οργάνωση και τον  συντονισμό του σχεδίου.
Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση σεμιναριακού τύπου, workshops, διαλέξεις και επισκέψεις μελέτης σε επιλεγμένα ινστιτούτα, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, οργανισμούς, εταιρείες και αυτοκινητοβιομηχανίες. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτών, ήταν οι επισκέψεις στην αυτοκινητοβιομηχανία SEAT, στο δημόσιο φορέα μεταφορών της Βαρκελώνης ΤΜΒ και η εκπαίδευση στον οργανισμό Aemifesa.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, πέρα από το εκπαιδευτικό μέρος  της δράσης, ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της πόλης της Βαρκελώνης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Καταλονίας, αναπτύσσοντας κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες.
Η παιδαγωγική ομάδα επέστρεψε γεμάτη από ποικίλες εμπειρίες και γνώσεις, εφοδιάζοντάς την με το απαραίτητο υπόβαθρο για τη μετέπειτα εκπαιδευτική, επαγγελματική και προσωπική τους πορεία.
Τα αποτελέσματα αυτών των εμπειριών και γνώσεων, θα παρουσιαστούν στην τοπική κοινωνία και στην υπόλοιπη σχολική μονάδα, σε ημερίδα διάχυσης.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).













Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!