Με το βραβείο «Ewald von Kleist» τιμώνται Τσίπρας και Ζάεφ


Στο Μόναχο βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στην 55η Διάσκεψη για την Ασφάλεια, όπου απόψε θα τον τιμήσει μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ με το βραβείο «Ewald von Kleist» για τη Συμφωνία των Πρεσπών κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου στην έδρα της βαυαρικής κυβέρνησης, παρουσία των περίπου 500 προσκεκλημένων.
Στην ομιλία του το μεσημέρι ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η διεθνής κοινότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα υπογραμμίσει «τη σημασία που έχει η ανάδειξη ενός νέου οράματος συνεργασίας, διαλόγου και εξεύρεσης λύσεων, απέναντι στην λογική της αδράνειας, της εθνικής περιχαράκωσης και του εθνικισμού».
Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τις πληροφορίες από τους ίδιους κύκλους, θα αναφερθεί στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τα μνημόνια, στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, στην επίλυση του «Μακεδονικού» και την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής και σταθερότητας στα Βαλκάνια.
Επίσης, για ακόμα μία φορά θα σημειώσει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή και θα αναφερθεί στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, καθώς και στις προοπτικές των ελληνοτουρκικών και ευρωτουρκικών σχέσεων.
Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους, όπως επίσης με ομάδα Αμερικανών Γερουσιαστών και με στελέχη των πολιτικών κομμάτων της Γερμανίας. Το απόγευμα θα συνομιλήσει με την συμπρόεδρο των Πρασίνων, Ανναλένα Μπέρμπο, και τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!