Νομοσχέδιο του υπ. Υγείας: Ερχονται χώροι εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών [pdf]


Τη δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών, αλλά και τη διάδοχη κατάσταση, μετά την κατάργηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.
Το εν λόγω νομοσχέδιο, με τίτλο «Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις» κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων θα αντικατασταθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.
Επίσης, προβλέπεται η λειτουργίας χώρων εποπτευόμενης χρήσης, από εγκεκριμένους οργανισμούς ή φορείς για δράσεις κατά των ναρκωτικών, όπου θα παρέχονται υπηρεσίες για την ασφαλέστερη χρήση ναρκωτικών ουσιών και τη μείωση της βλάβης και των αρνητικών επιπτώσεων που συνδέονται με τη χρήση ναρκωτικών.
Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το νομοσχέδιο του υπ. Υγείας

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!