STOP στα λατομεία του Μεσαίου από τον Δήμο Ωραιοκάστρου


27 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
STOP στα λατομεία του Μεσαίου από τον Δήμο Ωραιοκάστρου

Η πρώτη από μία σειρά νομικών ενεργειών που έπονται, προκειμένου τελικά να φτάσει να αποχαρακτηριστεί η λατομική έκταση στο Μεσαίο, υλοποιήθηκε με επιτυχία έπειτα από σχετική πρωτοβουλία της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Ειδικότερα, κατόπιν υποβολής από τον Δήμο Ωραιοκάστρου Αίτησης Αναστολής Εκτελέσεως, επιτεύχθηκε η έκδοση προσωρινής δικαστικής διαταγής, με την οποία διατάσσεται η μη υπογραφή μισθωτικών συμβάσεων για τα λατομεία, τόσο με τον συνεταιρισμό ΝΙΚΗ, όσο και με τον συνεταιρισμό ΚΥΨΕΛΗ.
Η προσωρινή αποτροπή σύναψης συμβάσεων μίσθωσης των λατομείων αποτελεί μόνο ένα πρώτο βήμα και θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες για την οριστική αποτροπή της σύναψης συμβάσεων μίσθωσης με τους παραπάνω συνεταιρισμούς.
Ο απώτερος στόχος είναι να αποτραπεί η περαιτέρω ενεργοποίηση νέων λατομείων στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μεσαίου, αλλά και εν γένει στην περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου και ο περιορισμός της λατομικής δραστηριότητας με τον αποχαρακτηρισμό των μη ενεργών ζωνών, το οποίο αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Δήμου Ωραιοκάστρου και των δημοτών του.
Η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου και ο Δήμαρχος κ. Αστέριος Γαβότσης, εφαρμόζουν στο ακέραιο με τις παραπάνω ενέργειες τους τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την 5η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου με τη μορφή ανοιχτής συνεδρίασης στο Δημοτικό Κατάστημα Μεσαίου.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!