Εκδήλωση για την παρουσίαση του Strategic Energy Technology Plan (SET Plan) στη Θεσσαλονίκη



18/02/2019

Εκδήλωση για την παρουσίαση του Strategic Energy Technology Plan (SET Plan) στη Θεσσαλονίκη

Με πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας (DG Energy) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τοΠεριφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και το INZEB (Institute for Zero Energy Buildings) διοργανώνουν εκδήλωση-συνάντηση ενδιαφερομένων μερών στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του Strategic Energy Technology Plan (SET Plan), παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο Electra Palace (αίθουσα «Μακεδονία»).
Κεντρική ομιλήτρια εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας (DG Energy) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα είναι η κ. Άντυ Κοντουδάκη, η οποία αρχικά θα παρουσιάσει το SET Plan και στη συνέχεια θα συζητήσει με τους συμμετέχοντες. Το συντονισμό της συζήτησης θα αναλάβουν ο καθηγητής Νικόλαος Μουσιόπουλος (ΑΠΘ) και η Αλίς Κοροβέση (ΙΝΖΕΒ).
To SET Plan στοχεύει στην επιτάχυνση και την ευρεία ανάπτυξη των τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα, καθώς και στη βελτίωση και τη μείωση του κόστος τους, συντονίζοντας τις εθνικές ερευνητικές προσπάθειες και υποστηρίζοντας τη χρηματοδότηση των αντίστοιχων σχεδίων. Το SET Plan ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών, των επιχειρήσεων, των ερευνητικών ιδρυμάτων και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς που ενδιαφέρονται για το SET Plan. Προσκεκλημένοι θα είναι βασικά ενδιαφερόμενα μέρη από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πανεπιστημιακή κοινότητα, ερευνητές, ερευνητικά κέντρα, νεοφυείς επιχειρήσεις κ.ά.).
Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης, το οποίο επισυνάπτεται και σε ξεχωριστό αρχείο.

 10.00 – 10.30

Εγγραφή συμμετεχόντων
10.30 – 10.45
Καλωσόρισμα – Έναρξη συνάντησης SET Plan (Ευρωπαϊκό Στρατηγικό Σχέδιο Τεχνολογιών Ενέργειας)
Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόεδρος ΔΣ Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας

10.30 – 10.45
Παρουσίαση σκοπού και στόχων της συνάντησης SET Plan
Νικόλαος Μουσιόπουλος, Καθηγητής Α.Π.Θ
Αλίς Κοροβέση, COO/CFO INZEB

10.45 – 11.15
Σύντομη παρουσίαση έργων σχετικών με τις προτεραιότητες του SET Plan από τους συμμετέχοντες (3 λεπτά ανά συμμετέχοντα / φορέα)

11.15 – 13.15
SET Plan
Α μέρος: Στοιχεία και Αριθμοί
Β μέρος: Το SET-Plan ως πλατφόρμα καθοδήγησης για την καινοτομία και την έρευνα. Ti έχεις να κερδίσεις;
Άντυ Κοντουδάκη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας (DG Energy), Ευρωπαϊκή Επιτροπή


13.15 – 14.00
Ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες

14.00 – 14.15
Ολοκλήρωση συνάντησης – Κύρια ευρήματα και επόμενα βήματα
Νικόλαος Μουσιόπουλος, Καθηγητής Α.Π.Θ
Αλίς Κοροβέση, COO/CFO INZEB

Η συνάντηση για το SET Plan στη Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Η πρώτη συνάντηση είχε διοργανωθεί από το ΙΝΖΕΒ τον Ιούλιο του 2018 στην Αθήνα.
Πληροφορίες και αποτελέσματα της συνάντησης στην Αθήνα είναι διαθέσιμα:
http://inzeb.org/workshop-strategic-energy-technology-plan-set-plan/

Περισσότερες πληροφορίες για το  SET Plan μπορείτε να βρείτε εδώ:

            Για όποια άλλη πληροφορία ή για δήλωση συμμετοχής στην εκδήλωση για το SET Plan, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω e-mail:info@rdfcm.gr και inzeb@inzeb.org


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!