241 εκ η ζημιά του Δημοσίου απο την μη καταβολή ποσών απο τις φαρμακευτικές εταιρείες


Αποκαλύψεις της υπουργού Εργασίας σε χθεσινή της συνέντευξη, όπου περιέγραψε οτι το Δημόσιο ζημιώθηκε με 241 εκ. ευρώ κατα την διάρκεια των κυβερνήσεων  2006-2010 (Καραμανλής και Παπανδρέου) επειδή δεν εισέπραξαν ανάλογα ποσά απο τις φαρμακευτικές εταιρείες.
Η υπουργός ανέφερε οτι την περίοδο εκείνη δεν εισπράχθηκαν ποσά απο τος φαρμακευτικές εταιρείες μέσω του rebate (υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων επι του τζίρου προς τον εκάστοτε ασφαλιστικό φορέα)
Το σύνολο των μη εισπραχθέντων ποσών ανέρχεται ανά έτος:
Για το 2006 και για το 2007 περίπου 134 εκατομμύρια ευρώ
Για το 2008 (κατ’ εκτίμηση) 67,2 εκατομμύρια ευρώ.
Για το 2009 υπόλοιπο ποσού 17,5 εκατομμύρια ευρώ.
Για το 2010 υπόλοιπο ποσού 22,2 εκατομμύρια ευρώ.
Παράλληλα η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «για τα έτη 2009-2010 έχουμε προχωρήσει ήδη στη βεβαίωση στην εφορία των ποσών του rebate, τα οποία δεν είχαν εισπραχθεί και ούτε είχαν βεβαιωθεί ως οφειλόμενα. Τους τελευταίους δύο μήνες έχουμε βεβαιώσει 26,4 εκατ. ευρώ για τα έτη 2009 -2010 και ολοκληρώνουμε με τη βεβαίωση των υπολοίπων».

Για τα έτη 2006 – 2008 προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας (το οποίο εισπράττει μέσω του ΕΟΠΥΥ το Rebate), η οποία θα εξασφαλίζει ότι το Δημόσιο θα λάβει τα ποσά που δικαιούται για τα έτη αυτά.

Τέλος, η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι θα αναζητηθούν και θα εισπραχθούν όλα τα ποσά για να προσθέσει ότι «η αναζήτηση και ο πιθανός καταλογισμός ευθυνών για παραλείψεις που έγιναν εκείνη την περίοδο είναι υπόθεση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!