Ιγνάτιος Καϊτεζίδης για τη μαρίνα Πυλαίας: «Η Ε.Κουντουρά θάβει ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης στη Β. Ελλάδα».


Για ολιγωρία του Υπουργείου Τουρισμού  όσον αφορά τη σύμβαση παραχώρησης της Μαρίνας Πυλαίας καταλόγισε o δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.  «Επί έξι χρόνια περιμένουμε να μας φέρει το σχέδιο σύμβασης. Ήδη από το 2012 με συντονισμένες ενέργειες έχουμε πετύχει να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες», δήλωσε ο  δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ATLAS Κεντρικής Μακεδονίας και τον Σάκη Μόσχη.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καϊτεζίδη, «ενώ προβλέπονταν ένας δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για να έρθει ένας ανάδοχος, ένα μεγάλο κατασκευαστικό σχήμα, να κατασκευάσει τη μαρίνα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και την επίβλεψη του δήμου με μαρίνα σκαφών προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ  η κ. Κουντουρά μας έστειλε ένα σχέδιο που θέλει να κάνει εργολάβο, κατασκευαστή και εκμεταλλευτή μαρίνας τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο» και πρόσθεσε πως, «αυτό είναι τελείως παράδοξο στα παγκόσμια χρονικά. Ένας δήμος να γίνεται εργολάβος, κατασκευαστής και εκμεταλλευτής ενός τέτοιου έργου. Ούτε τεχνογνωσία, ούτε το χρονικό και θεσμικό πλαίσιο υπάρχουν, ούτε και τα λεφτά».
Ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τόνισε πως ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο  απέρριψε κι επέστρεψε το σχέδιο στην Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. «Η κ. Κουντουρά και οι συνεργάτες της πρέπει να αλλάξουν λογική και να κάνουν ότι κάνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Έτσι όπως το πάει η κ.Κουντουρά ουσιαστικά θάβει ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης στη Β. Ελλάδα».

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ATLAS Κεντρικής Μακεδονίας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!