Η στήριξη της αγοράς στο επίκεντρο της συνάντησης του υπ. δημάρχου Παύλου Μελά, Γιώργο Λίλτση με τον πρόεδρο του ΕΣΘ, Παντελή Φιλιππίδη



Θεσσαλονίκη, 28.03.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η στήριξη της αγοράς στο επίκεντρο της συνάντησης του υπ. δημάρχου Παύλου Μελά, Γιώργο Λίλτση με τον πρόεδρο του ΕΣΘ, Παντελή Φιλιππίδη

Τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά, Γιώργος Λίλτσης συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους και στελέχη της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ».
Ο κ. Λίλτσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΣΘ, Παντελή Φιλιππίδη. Οι δυο άνδρες συζήτησαν για τα προβλήματα της αγοράς της Θεσσαλονίκης και επικεντρώθηκαν ειδικότερα στις αγορές των γειτονιών του δήμου Παύλου Μελά και τα καταστήματα της περιοχής που έχουν «χτυπηθεί» από την οικονομική κρίση.
«Καθημερινά βλέπουμε γύρω μας λουκέτα. Ξυπνάμε και βλέπουμε κι άλλα καταστήματα να κατεβάζουν ρολά. Δυστυχώς, η σημερινή διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά δεν επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και δεν φρόντισε να ενισχύσει τις επιχειρήσεις μας και τους εμπόρους μας κατά τη διάρκεια της κρίσης με τα αποτελέσματα να είναι γνωστά σε όλους μας. Την ώρα που η αγορά είχε ανάγκη από κοινές δράσεις επιχορηγούμενες ίσως και από ευρωπαϊκά προγράμματα, η διοίκηση δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες για ουσιαστική στήριξη των εμπορικών καταστημάτων μας, όπως έκαναν άλλοι δήμοι» δήλωσε ο κ. Λίλτσης.

Όπως ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, πρόθεση της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» όταν αναλάβει τα ηνία της διοίκησης του δήμου Παύλου Μελά είναι η συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς, προκειμένου να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.
«Θέλουμε να είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους παραγωγικούς φορείς του τόπου μας προκειμένου να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει η κρίση και τα μνημόνια» είπε.
Παρουσιάζοντας στον κ. Φιλιππίδη τις προτάσεις της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» για στήριξη της αγοράς ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά ανέφερε πως πρέπει να δοθούν κίνητρα σε όσους επιχειρηματίες του νομού θέλουν να δραστηριοποιηθούν στα όρια του δήμου Παύλου Μελά. «Σκεφτόμαστε να θεσπίσουμε μειωμένα τέλη για τα δυο πρώτα χρόνια για τους νέους επιχειρηματίες. Επίσης, θέλουμε να διοργανώσουμε «Λευκή Νύχτα» δυο φορές το χρόνο σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και παράλληλα κάνουμε διάφορα μεγάλα events, συναυλίες και happenings στον δήμο, που θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά για την τόνωση της αγοράς» σημείωσε ο κ. Λίλτσης.
Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ιδέα του για δημιουργία Γραφείου Εργασίας που θα συνδέει τους ανέργους με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και πρότεινε την καθιέρωση ανοικτών συζητήσεων μια φορά το εξάμηνο με επιχειρηματίες του δήμου «για να ακούει η διοίκηση παράπονα, να καταγράφει προβλήματα και να βρίσκει λύσεις» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λίλτσης.
“Η “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” μεταξύ άλλων επιθυμεί να διευκολύνει τους καταστηματάρχες σε ζητήματα καθημερινότητας, όπως με τη θέσπιση ειδικών θέσεων φορτοεκφόρτωσης για τα επαγγελματικά οχήματα» σχολίασε.
Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος δεσμεύτηκε στον πρόεδρο των Εμπόρων της Θεσσαλονίκης για θέσπιση αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας προκειμένου όλοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες να γνωρίζουν που θα απευθύνονται για την επίλυση των προβλημάτων τους.
Από την πλευρά του, ο κ. Φιλιππίδης ευχήθηκε στον Γιώργο Λίλτση και τους υποψήφιος δημοτικούς συμβούλους Παύλου Μελά «καλή επιτυχία» στις εκλογές.




(Τηλέφωνο επικοινωνίας: Γιώργος Λίλτσης 6944265352)


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!