Η ερυθρά παλίρροια πιστή στο ανοιξιάτικο ραντεβού της



Η ερυθρά παλίρροια πιστή στο ανοιξιάτικο ραντεβού της

Η ερυθρά παλίρροια, πιστή στο ανοιξιάτικο ραντεβού της, έκανε πάλι την εμφάνισή της στην παραλία της Θεσσαλονίκης.  Συνοδεύεται όπως πάντα από έντονη δυσοσμία και ένα στόλο από επιπλέοντα πλαστικά.

Οι αιτίες του φαινομένου είναι πλέον γνωστές : λιπάσματα, αστικά λύματα και βιομηχανικά απόβλητα καταλήγουν στο σχετικά κλειστό θερμαϊκό κόλπο και με τη βοήθεια της ζέστης και της ηλιοφάνειας προκαλούν ευτροφισμό και υπέρμετρη ανάπτυξη συγκεκριμένων μικροοργανισμών (δινομαστιγωτά) που έχουν καφέ-κόκκινο χρώμα. Αυτό, εκτός των άλλων, διαταράσσει έντονα την τροφική αλυσίδα και τη θαλάσσια ζωή του κόλπου.

Πρόκειται για μια «ανισορροπία» της θάλασσας που δεν είναι εγγενής, αλλά προκαλείται από την αλόγιστη - ανισόρροπη συμπεριφορά μας προς τη φύση.  Συνεχίζουμε να παράγουμε βλαπτικές ουσίες και να τις διοχετεύουμε ως απόβλητα στα φυσικά οικοσυστήματα, αδιαφορούμε για την κακή λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου της πόλης, χρησιμοποιούμε πλαστικά μιας χρήσης, επιτρέπουμε την Περιφέρεια και τους Δήμους να παρακολουθούν άπραγοι κάθε χρόνο το ίδιο έργο.

Ήρθε η ώρα να ενδιαφερθούμε, να αποκτήσουμε μια πιο σφαιρική εικόνα της θέσης μας στη φύση και να δράσουμε, ο καθένας στο μέτρο που μπορεί, ώστε να αναιρέσουμε τις αιτίες που προκαλούν το φαινόμενο και να βγάλουμε επιτέλους το καφέ από τη ζωή μας. Επιλέγουμε την Οικολογία - Πράσινη λύση στις επόμενες περιφερειακές εκλογές γιατί μπορούμε σίγουρα καλύτερα στην Κεντρική Μακεδονία.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!