Δήμος Παύλου Μελά: Ανακυκλώσαμε με τους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ στην Τούμπα


1 P1230451
Μια Κυριακή στο γήπεδο, όχι μόνο για να μοιραστούμε με χιλιάδες φίλους του ΠΑΟΚ μια επιτυχία που τους φέρνει ακόμα πιο κοντά στο στόχο τους, αλλά και για να ανακυκλώσουμε με τους … ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ στην κατάμεστη Τούμπα, στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ατρόμητος.
IMG 20190310 181733Το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαρτίου 2019, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του προγράμματος PAOK Action και στο πλαίσιο μιας σημαντικής συνέργειας ανακύκλωσης με το Δήμο Παύλου Μελά, φιλοξένησε στη Θύρα 8, μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης που συνοδεύονταν από εκπαιδευτικούς, γονείς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Τμήματος Καθαριότητας της Διεύθυνσης περιβάλλοντος και πρασίνου του Δήμου Παύλου Μελά.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και την αποχώρηση των φιλάθλων, οι μαθητές μας παρέμειναν στις κερκίδες και προχώρησαν σε μια συμβολική συγκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών, τα οποία και εναπόθεσαν στους ειδικούς κάδους που διαθέτει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις εισόδους των θυρών του γηπέδου της Τούμπας.

IMG 20190310 155415Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης που παρακολούθησε το παιχνίδι, συνεχάρη την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την κοινωνική δράση των τελευταίων ετών μέσα από το πρότυπο πρόγραμμα PAOK Action καθώς και τους μαθητές για την συμβολική τους δράση που προωθεί την ανακύκλωση και την ορθή διαχείριση απορριμμάτων.
Να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συμμετέχει στη διαδικασία της ανακύκλωσης συσκευασιών στα προγράμματα του Μπλε Κάδου, συνεργαζόμενη με το Δήμο Θεσσαλονίκης, τόσο στη συλλογή και ρίψη πλαστικών μπουκαλιών, όσο και στη συλλογή καπακιών με σκοπό την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
P1230445Παράλληλα με την ανακύκλωση στο γήπεδο εφαρμόζονται προγράμματα ανακύκλωσης και εντός των γραφείων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, του προπονητικού κέντρου της Ν. Μεσήμβριας και σε άλλους χώρους της ΠΑΕ.
Ο Δήμος Παύλου Μελά βραβεύτηκε πρόσφατα για βέλτιστη πρακτική στην ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων (κατηγορία Αστικά Στερεά Απόβλητα) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την ΚΕΔΕ, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
P1230454
Επενδύοντας στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, στην Παιδεία και στη συμμετοχή των πολιτών, προσδοκώντας την αλλαγή τρόπου σκέψης και δράσης σύμφωνα με τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας με Μείωση και Πρόληψη στην Πηγή, Επανάχρηση, Κομποστοποίηση, Ανακύκλωση και ελαχιστοποίηση της Απόρριψης και Υγειονομικής Ταφής, ο Δήμος είναι συμβεβλημένος με Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης για όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, ηλεκτρικές συσκευές, μεταχειρισμένα ενδύματα, τηγανέλαια, μπαταρίες, ογκώδη, κλαδέματα, επικίνδυνα αμιαντούχα υλικά), ενώ κάθε χρόνο διατίθενται κάδοι οικιακής κομποστοποίησης σε νοικοκυριά της περιοχής.
P1230457Στα σχολεία έχει ξεκινήσει η λειτουργία πιλοτικού προγράμματος Ανακύκλωσης με διαλογή απορριμμάτων και την εναπόθεσή τους σε 3 διαφορετικούς κάδους (στον κίτρινο κάδο το χαρτί, στο μπλε κάδο το αλουμίνιο και στον κόκκινο κάδο το πλαστικό) και επιδιώκεται μέσω της βιωματικής προσέγγισης, η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των μαθητών στην Ανακύκλωση με Διαλογή στην Πηγή και σε δεύτερο στάδιο η εφαρμογή του προγράμματος στις γειτονιές του Δήμου.


              


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!