Π. Σκαρλάτος: Να παραδειγματιστούμε από τον δήμο Τρικκαίων και να κάνουμε το Ωραιόκαστρο δήμο εξωστρέφειας


Δ
ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22/3/2019
Π. Σκαρλάτος: Να παραδειγματιστούμε από τον δήμο Τρικκαίων και να κάνουμε το Ωραιόκαστρο δήμο εξωστρέφειας

Ο Δ. Παπαστεργίου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υποψηφίου δημάρχου και συνομίλησε μαζί του στο δημαρχείο για έναν «έξυπνο και σύγχρονο δήμο»
Στο ερώτημα «τι σημαίνει ένας σύγχρονος και έξυπνος δήμος» απάντησαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της «αν.α.σ.α» Παντελής Σκαρλάτος.  Ο κ. Παπαστεργίου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κ. Σκαρλάτου και βρέθηκε στο Ωραιόκαστρο, προκειμένου να μοιραστεί με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και πολίτες του δήμου τις καλές πρακτικές που υλοποιεί στα Τρίκαλα, με αποτέλεσμα ο δήμος Τρικκαίων να συγκαταλέγεται στους πιο ανεπτυγμένους δήμους της χώρας μας.
Ο δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε ως δήμαρχος, τονίζοντας τη χρήση της τεχνολογίας σε θέματα καθημερινότητας και εξυπηρέτησης του πολίτη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του τρόπου λειτουργίας του δήμου του ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην 24ωρη λειτουργία σε καθημερινή βάση τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών, στο ΑΤΜ πιστοποιητικών, καθώς και σε άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας, όπως τα «delivery» πιστοποιητικά, η αντικατάσταση των αυτοκινήτων με τα ποδήλατα, η χρήση φωτοβολταϊκών αλλά και οι άκαπνοι δημόσιοι χώροι.
«Έχουμε θέσει στόχο μια έξυπνη πόλη που θα είναι ελκυστική για τους δημότες της» . Θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από τον δήμο Τρικκαίων και να καταφέρουμε να κάνουμε τον δήμο μας  έναν έξυπνο και σύγχρονο δήμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκαρλάτος. Ο επικεφαλής της «αν.α.σ.α» αναφέρθηκε στο πλάνο του συνδυασμού του τονίζοντας ότι μεταξύ άλλων θα φροντίσει να δώσει λύσεις σε ζητήματα καθημερινότητας, όπως τα αδέσποτα και την ενδοδημοτική συγκοινωνία, για την οποία μάλιστα μίλησε και για δύο ενδεικτικές γραμμές που θα παρουσιαστούν αναλυτικά εντός των επόμενων ημερών.
Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων στελέχη της “αν.ά.σ.α.”, ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Μπάτος, και ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Ανέστης Πολυχρονίδης.
Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Έλσα Ποιμενίδου, ενώ μετά το πέρας των τοποθετήσεων των κ.κ. Σκαρλάτου και Παπαστεργίου τέθηκαν ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!