«ΡΕΤΟΥΣ» σε δύο λέσχες ανάγνωσης


Παρουσία των γνωστών και αγαπητών Θεσσαλονικιών συγγραφέων Λένας Καλαϊτζή Οφλίδη και Σίμου Οφλίδη συναντήθηκαν δύο Λέσχες Ανάγνωσης.
Πρόκειται για την Λέσχη Ανάγνωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης και τη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ευόσμου τα μέλη των οποίων συναντήθηκαν στο φιλόξενο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ευόσμου και είχαν την μοναδική ευκαιρία να αντάλλαξαν απόψεις και σκέψεις με τους δύο Συγγραφείς.
Θέμα ανάλυσης, σκέψης και συζήτησης το τελευταίο μυθιστόρημα των  συγγραφέων Λένας Καλαϊτζή - Οφλίδη και Σίμου Οφλίδη με τίτλο  «Ρετούς το τρυφερό χάδι του ψέματος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Νησίδες»
Υπενθυμίζεται ότι το ρετούς είναι όρος της φωτογραφικής τέχνης και σημαίνει το ανάλαφρο άγγιγμα του φωτογράφου με καλοξυσμένο μολύβι πάνω στο αρνητικό που διορθώνει τις λεπτομέρειες, τις απροσεξίες, τους φωτισμούς κ.α. Κατ' επέκταση είναι ο εξωραϊσμός της πραγματικότητας και «το τρυφερό χάδι του ψέματος πάνω στην αλήθεια», όπως σημειώνουν οι συγγραφείς.
Το Βιβλίο «Ρετούς» αφηγείται τη γέννηση ενός ιστορικού φωτογραφείου της Θεσσαλονίκης στα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια.   


Πηγή: www.kordelio-evosmos.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!