Α. Πολυχρονίδης: Μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Ωραιόκαστρο 25-03-2019
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Α. Πολυχρονίδης: Μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
«Μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία αλλά και για τον Ελληνισμό αποτελεί ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου». Αυτό επισήμανε σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος παρακολούθησε σήμερα τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου.
«Η Εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο  μήνυμα της Θείας Ενσάρκωσης», τόνισε ο κ. Πολυχρονίδης υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη θέση που έχει για τον ελληνισμό η Παναγία με τα δεκάδες προσωνύμια. Δεν είναι τυχαίο, πρόσθεσε ο κ. Πολυχρονίδης, που οι αρχηγοί της ελληνικής επανάστασης του 1821 επέλεξαν την 25η Μαρτίου για το μεγάλο αυτό γεγονός, θέλοντας να ταυτίσουν την ευχάριστη είδηση του Αγγέλου προς τη Θεοτόκο με τον Ευαγγελισμό του Έθνους, δηλαδή με την ελευθερία του.
«Και βέβαια, μην ξεχνάμε πως η Μεγαλόχαρη, κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στις προσευχές των Ποντίων οι οποίοι τιμούν πάντα -και όχι μόνο την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου- την Παναγία Σουμελά η οποία αποτελεί το ισχυρό θρησκευτικό και πνευματικό σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού», επισήμανε ο κ. Πολυχρονίδης ο οποίος την περασμένη Παρασκευή παρέστη στην υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Περπατούσας στον Ιερό ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Μελισσοχωρίου.
Με την παράκληση να δημοσιευθεί ή να μεταδοθεί
(Για επικοινωνία: Ανέστης Πολυχρονίδης, τηλ. 6977 355 230)


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!