Σίμος Δανιηλίδης και Δημήτρης Δεμουρτζίδης υπέγραψαν την υλοποίηση του μεγάλου έργου ανακατασκευής Ανδρέα Παπανδρέου και Ελευθερίου Βενιζέλου


- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -

Σίμος Δανιηλίδης και Δημήτρης Δεμουρτζίδης υπέγραψαν την υλοποίηση του μεγάλου έργου ανακατασκευής Ανδρέα Παπανδρέου και Ελευθερίου Βενιζέλου

 «Πράσινο» για την πλήρη ανακατασκευή του μεγάλου και κομβικής σημασίας οδικού άξονα Ελευθερίου Βενιζέλου-Ανδρέα Παπανδρέου, από την οδό Λαγκαδά έως και τον κόμβο της περιφερειακής οδού, άναψε η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και του Δήμου Παύλου Μελά.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο και υψίστης σημασίας για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων, όπως τόνισαν οι δήμαρχοι Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης. Αυτό, δε, όπως ανέφεραν, σηματοδοτεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του «οραματικού και εμβληματικού στόχου της γενικής ανάπλασης της Επαρχιακής Οδού Νο2 (ΕΠΟ2)».
Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δυο δήμων έγινε την Τετάρτη 27/2/2019 στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών από τους δημάρχους Σίμο Δανιηλίδη και Δημήτρη Δεμουρτζίδη, παρουσία στελεχών των δημοτικών Αρχών και υπηρεσιακών παραγόντων.
Από την πλευρά του δήμου Νεάπολης-Συκεών παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Γκατζές (Μικροέργων και Πολεοδομίας), Δημήτρης Ζιγκερίδης (Διοικητικού-Οικονομικού), Μιχάλης Βουλγαρίδης (Κοινωνικής Πολιτικής-Παιδείας), ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης, Ιωάννα Αλεξιάδου, Στέργιος Γαβριηλίδης, η πρόεδρος της ΔΚ Συκεών Ειρήνη Καγιαμπίνη, η τοπική σύμβουλος Νεάπολης Ευαγγελία Γεωργαλά-Κουσουλάκη και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Αγγελοχωρίτης. Τον δήμαρχο Παύλου Μελά συνόδευε ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης και Σχεδιασμού Στέφανος Βάρφης.
Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, το έργο, προϋπολογισμού 1.286.000 ευρώ, θα εκτελεσθεί με ευθύνη του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με δημοτικούς πόρους, ενώ στο συνολικό κόστος θα συμμετάσχει και ο δήμος Παύλου Μελά καθώς οι εργασίες της ανακατασκευής της οδού καλύπτουν και τμήματα που ανήκουν σε αυτόν.
Όπως εξήγησε ο κ. Αγγελοχωρίτης, θα γίνει διπλή επίστρωση του οδοστρώματος με αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα τελευταίας γενιάς και σημειακές παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια, σε όλο το μήκος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, από το ύψος της οδού Λαγκαδά έως την πλατεία Ειρήνης στη Νεάπολη (Ρολόι), και ολόκληρης της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, που διασχίζει τη Νεάπολη, τις Συκιές και οικισμό του δήμου Παύλου Μελά (Μετέωρα).
Οι εργασίες πρόκειται να αρχίσουν άμεσα αφού ρυθμισθούν και οι τελευταίες διαδικασίες με οργανισμούς που πρόκειται να προχωρήσουν σε εργασίες δικτύων, ενώ το επόμενο διάστημα πρόκειται να υπογραφεί και η σύμβαση με την ανάδοχο κατασκευάστρια εταιρία.

«Έτοιμη η ανακατασκευή τον Απρίλιο» και ακολουθεί το εμβληματικό έργο ταυτότητας της συνολικής ανάπλασης της ΕΠΟ2
Όπως τόνισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, η ολοκλήρωση του έργου τοποθετείται στα μέσα του Απριλίου, αφού «εξασφαλίστηκαν οι εντατικοί ρυθμοί των εργασιών με συνεργεία της αναδόχου εταιρίας να δουλεύουν ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα, ώστε αυτές να υλοποιηθούν σε διάστημα 3-4 τριήμερων (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή)» και συνέχισε κάνοντας μια σύντομη αναφορά του ιστορικού του έργου:
«Αναγνωρίζοντας την ανάγκη της άμεσης ανακατασκευής του οδοστρώματος, ο δήμος μας μπήκε μπροστά και από το 2017 δρομολόγησε τις διαδικασίες, εκπόνησε τις αναγκαίες μελέτες, συνέταξε τα τεύχη δημοπράτησης, προχώρησε στη δημοσίευση πρόσκλησης για τη δημοπράτηση, ανέδειξε τη μειοδότρια ανάδοχο εταιρία, απέστειλε στο Ελεγκτικό Συνέδριο όλα τα απαραίτητα για τον προσυμβατικό έλεγχο, προχωρώντας παράλληλα στη συνεργασία με τον γειτονικό δήμο του Παύλου Μελά, για να φθάσουμε σήμερα στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης. Αυτό θα μπορούσε να γίνει και πολύ νωρίτερα εάν δεν καθυστερούσε τις δυο εγκρίσεις του το Ελεγκτικό Συνέδριο του κράτους, που εκδόθηκαν πριν λίγα 24ωρα».
Όπως τόνισε, με την ολοκληρωτική ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος «θα αντιμετωπίσουμε πλήρως το πρόβλημα της ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων επί των οδών που είναι σε πολύ κακή κατάσταση».
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σίμο Δανιηλίδη, «ο μεγάλος αγώνας επικεντρώνεται στην προώθηση και υλοποίηση του εμβληματικού και οραματικού έργου της συνολικής ανάπλασης της ΕΠΟ2».
«Είμαστε χαρούμενοι που φθάσαμε στο τέλος μεν μιας προσπάθειας, στην αρχή, δε, της εκτέλεσης ενός μεγάλου έργου, που εξυπηρετεί και τους δυο δήμους», ανέφερε ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, εκφράζοντας «ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και τις Υπηρεσίες του Δήμου Νεάπολης-Συκεών που μπήκαν μπροστά και πρωτοστάτησαν για την ανακατασκευή της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου. Τόσο αυτή η παρέμβαση όσο και η ανάπλαση της Επαρχιακής Οδού Νο2, είναι έργα υπερτοπικής σημασίας που αναβαθμίζουν συνολικά τη Δυτική Θεσσαλονίκη και εμπνέουν τους δήμους για την προώθηση διαδημοτικών συνεργασιών προς όφελος των κοινωνιών».
 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!