Η Οικολογία - Πράσινη Λύση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού Περισσότερο και καλύτερο νερό για όλους


Η Οικολογία - Πράσινη Λύση
για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού
Περισσότερο και καλύτερο νερό για όλους

Η σημερινή παγκόσμια Ημέρα για το Νερό έχει ως φετινό κεντρικό θέμα «Να μην μείνει κανείς πίσω» και αναδεικνύει την ανάγκη για άμεση, καθολική και εύκολη πρόσβαση στο νερό για όλους χωρίς διακρίσεις.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ένα μεγάλο μέρος του παραγωγικού δυναμικού σχετίζεται άμεσα με το νερό. Οικονομικές δραστηριότητες όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (υδροηλεκτρικά έργα), η βιομηχανική παραγωγή και ο τουρισμός είναι άμεσα συνδεδεμένες με το νερό. Σήμερα και υπό την απειλή της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεων της, η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων αποκτά ιδιαίτερη σημασία και σχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη ή την παρακμή μιας πλειάδας τομέων οικονομικής δραστηριότητας.

Το Νερό είναι όχι μόνο αδιαπραγμάτευτο δημόσιο συλλογικό κοινωνικό αγαθό αλλά και φυσικός πόρος για τη συντήρηση της ζωής στον Πλανήτη. Συνεπώς η οποιασδήποτε μορφής εμπλοκή των ιδιωτικών συμφερόντων με σκοπό το κέρδος από την οποιαδήποτε μορφής διαχείριση του οφείλει να μας βρίσκει αντίθετους και απέναντι σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης.

Ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης "Οικολογία - Πράσινη Λύση" και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά: "Το νερό είναι αδιαπραγμάτευτα δημόσιο αγαθό, ενώ η αξία των υδάτινων οικοσυστημάτων ανεκτίμητη και η προστασία τους απόλυτο προαπαιτούμενο της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της περιφέρειας μας. Στα πλαίσια των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος η ορθολογική οικολογική διαχείριση των υδατικών πόρων οδηγεί στην παράλληλη δημιουργία θέσεων εργασίας, δίνοντας ώθηση σε πολλούς τομείς της οικονομίας που τόσο έχει ανάγκη η Περιφέρεια μας. Να μην μείνει κανένας πίσω λοιπόν, να σταματήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να μένει πίσω".


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!