Με το νέο ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος, Ανέστης Πολυχρονίδης


Ωραιόκαστρο 20-03-2019

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το νέο ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος, Ανέστης Πολυχρονίδης

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση για θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση και όχι μόνο είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης με τα μέλη του νέου ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε, μεταξύ άλλων, το μείζον ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών από και προς τα σχολεία και συγκεκριμένα από και προς το μεγάλο σχολικό συγκρότημα του Ωραιοκάστρου, όπου λειτουργούν το 1ο και το 2ο Λύκειο, καθώς και το 1ο Γυμνάσιο. Η αδυναμία του ΟΑΣΘ να ανταποκριθεί με ευελιξία στις ανάγκες μεταφοράς των μαθητών κατά τις ώρες έναρξης και λήξης των σχολικών μαθημάτων δημιουργεί καθημερινά τεράστια προβλήματα. Όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους της Ένωσης, τα δρομολόγια δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο μέσα στα λεωφορεία κατά τις ώρες αιχμής, ενώ πολλές φορές τα λεωφορεία γεμίζουν ασφυκτικά καθιστώντας αδύνατη την επιβίβαση αρκετών παιδιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή μετακίνησή τους. 
Επίσης συζητήθηκε το θέμα της προσχολικής εκπαίδευσης και η αδυναμία της απερχόμενης δημοτικής αρχής να καλύψει τις μελλοντικές ανάγκες οι οποίες είναι διπλάσιες σε σχέση με τις υφιστάμενες δομές που λειτουργούν στον δήμο Ωραιοκάστρου.
Ακόμη, στη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε η ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας ενός Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) στο Ωραιόκαστρο, ενώ στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των κονδυλίων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς και για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής, των εργαστηρίων και των χώρων υγιεινής. Επίσης συζητήθηκε και μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως η ανακύκλωση και η προσβασιμότητα για τα ΑΜΕΑ.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης υπογράμμισε πως η Παιδεία και αναβάθμιση των σχολικών μονάδων αποτελούν για τον ίδιο ζητήματα πρώτης προτεραιότητας. Διαβεβαίωσε δε πως θα αξιοποιήσει ως δήμαρχος όλες τις δυνατότητες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα έχει στη διάθεσή του τόσο για τη δημιουργία νέων σχολείων όσο και για την κτιριακή βελτίωση των υφιστάμενων σχολείων. Επίσης, τόνισε πως είναι στις προτεραιότητές του η στήριξη όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας: των δασκάλων, των καθηγητών, των παιδιών και των γονέων τους. Διαβεβαίωσε ακόμη πως δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ευρώ από εγκεκριμένα προγράμματα και δήλωσε πως θα είναι αρωγός στο έργο και στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων.
Τέλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» υποσχέθηκε στα μέλη της Ένωσης πως στην επόμενη συνάντηση που θα έχει μαζί τους λίγες μέρες πριν τις εκλογές θα καταθέσει τις απόψεις του και στη θεματολογία την οποία έχει ήδη ορίσει η Ένωση με τη μορφή εύστοχων ερωτήσεων σε κρίσιμα ζητήματα για την εκπαίδευση και για άλλα θέματα της καθημερινότητας.

(Για επικοινωνία: Ανέστης Πολυχρονίδης, τηλ. 6977 355 230)




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!