Ένωση Γονέων δήμου Ωραιοκάστρου: Πρόσκληση για συνάντηση με τους υποψήφιους δημάρχους



  ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡOΥ

                e-mail:egoraio@gmail.com


Ωραιόκαστρο, 14/03/2019





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου αποτελεί την μεγαλύτερη ένωση του Δήμου εκπροσωπώντας τους συλλόγους όλων σχολείων του Δήμου μας συμμετέχοντας τόσο με τον θεσμικό της ρόλο στις Επιτροπές του Δήμου όσο και στην Ομοσπονδία Γονέων. Στα πλαίσια του ρόλου της στην συλλογή και προβολή των θεμάτων όλων σχολείων των Συλλόγων της και την άμεση ομαλή διευθέτηση τους, δέχτηκε αιτήματα συνάντησης υποψηφίων Δημάρχων των επερχόμενων εκλογών.
Θέλοντας οι συναντήσεις αυτές να έχουν γόνιμο χαρακτήρα καλεί τους υποψηφίους που επιθυμούν να την συναντήσουν να προσκομίσουν τις θέσεις τους, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να γίνουμε κοινωνοί αυτών στους Συλλόγους μας και αυτοί στα μέλη τους.
Για τον λόγο αυτό το ΔΣ της Ένωσης αποφάσισε την παρακάτω ελάχιστη θεματολογία για την οποία παρακαλούμε τους υποψηφίους Δημάρχους να μας εκφράσουν τις απόψεις και τον τρόπο που θα διοικήσουν προς όφελος των σχολείων και  των παιδιών μας στα παρακάτω θέματα:

·         Την μετακίνηση των Μαθητών με τα λεωφορεία στα σχολεία τους και τον τρόπο  βελτίωση αυτής.
·         Την Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση και την ομαλή λειτουργία των σχολείων κατά την νέα σχολική χρόνια και την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας που ψηφίστηκε το προηγούμενο έτος, ένα μέτρο που λύνει το πρόβλημα των παιδιών που δεν μπορούν να απορροφηθούν μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων στους παιδικούς Σταθμούς.
·         Σχετικά με τα Σχολικά́ Γεύματα για το πώς αυτό θα εφαρμοστεί στο 100% των σχολείων του Δήμου Ωραιοκάστρου. Καθώς και το πώς θα επιτευχθεί η εφαρμογή της νομοθεσίας, ώστε η σίτιση να γίνεται στο σχολείο, όπως προβλέπεται .

·         Την επέκταση του Ολοήμερου Σχολείου, τις δράσεις που θα εφαρμόσετε για την μετασχολική εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων του σχολείου (Γυμναστήρια, Αίθουσες εκδηλώσεων) και την δυνατότητα δημιουργίας Κέντρων  Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)
·         Την επέκταση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου πέραν του χρόνου άφιξης και αποχώρησης των παιδιών μας από το σχολείο και τον τρόπο χρησιμοποίησής του ως βοηθητικού προσωπικού για τις ανάγκες του σχολείου τις ώρες λειτουργίας του καθώς και το πώς αυτό θα επιτευχθεί και τις απόψεις  σας για την τοποθέτηση τους και στην Δευτεροβάθμια σε καίρια σημεία που υπάρχει πρόβλημα.
·         Την λειτουργία των σχολικών  κυλικείων και τον τρόπο βελτίωσης αυτών.
·         Την μη ύπαρξη κενών θέσεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό και τον τρόπο που προτείνετε για να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά χωρίς κενά και χαμένες διδακτικές ώρες.
·         Τον τρόπο βελτίωσης και συντήρησης των κτηριακών εγκαταστάσεων των σχολείων.
·         Τον τρόπο βελτίωσης των μέσων και μέτρων ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας, τους τρόπους ετήσιας συντήρησής τους και τις δράσεις που θα αναλάβετε με τους αρμόδιους για την εκπαίδευση τόσο του διδακτικού όσο και του μαθητικού πληθυσμού.
·         Τις απόψεις σας για πώς θα δημιουργήσετε ή εξοπλίσετε τα εργαστήρια των  σχολείων για την αρτιότερη διδασκαλία των μαθημάτων, καθώς και την δημιουργία ή τον εξοπλισμό των βιβλιοθηκών των σχολείων μας.
·         Τις απόψεις σας για τον τρόπο εποπτείας των χώρων υγιεινής των σχολείων και βελτίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων λόγω της παλαιότητας των χώρων.
·         Την δημιουργία ενός ΕΠΑΛ για τον Δήμο μας καθώς και άλλων σχολικών μονάδων που εκλείπουν από τον ευρύτερο Δήμο αξιοποιώντας χώρους όπως ο ΟΑΕΔ , Παιδόπολη ,κατασκηνώσεις και άλλους χώρους και με ποια κονδύλια αυτές θα εξασφαλιστούν.
·          Την βελτίωση της ποιότητας του νερού εντός των σχολικών εγκαταστάσεων στις περιοχές που αυτό είναι ακατάλληλο και τον τρόπο που θα το επιτύχετε.
·         Τις απόψεις σας για οικολογικά σχολεία το τρόπο δημιουργίας τους, και τις απόψεις για την αρχιτεκτονική των σημερινών σχολείων.
·         Την χρηματοδότηση των σχολείων και την αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
·         Την υποστήριξη και την ανάδειξη των καινοτόμων  δράσεων των σχολείων.
·         Τις απόψεις σας για την σημερινή υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων και τον τρόπο βελτίωσης της.
·         Την χρηματοδότηση των Διευθυντών των σχολείων με σκοπό την διαχείριση άμεσων μικρών αναγκών.
·         Μείωση των λειτουργικών δαπανών σε θέρμανση.
·         Φύλαξη των σχολικών κτηρίων κατά την διάρκεια μη λειτουργίας τους.
·         Τον σχολικό αθλητισμό.
·         Την ίδρυση και υποστήριξη σχολής Γονέων.
·         Την υποστήριξη των άπορων μαθητών του Δήμου μας.
·         Την ανακύκλωση εντός των σχολικών μονάδων και τον τρόπο συγκέντρωσης και διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών που θα συγκεντρώνονται καθημερινά.
·         Την επάρκεια εγκαταστάσεων ώστε τα σχολεία μας να μπορούν να υποδέχονται με αξιοπρέπεια μαθητές ΑΜΕΑ.
·         Την απόψεις σας για την ψυχική-ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη γονέων και παιδιών.



Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου είναι στη διάθεση των Υποψηφίων Δημάρχων για να ακούσει τον τρόπο που οραματίζεται ο κάθε υποψήφιος το σχολείο του ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ του Δήμου μας και τον τρόπο που  θα γίνει η υλοποίηση των απόψεών του, καταθέτοντας γραπτώς τις προτάσεις τους στα μέλη της Ένωσης.
Το επιστημονικό προσωπικό της Ένωσης με το θεσμικό του ρόλο είναι έτοιμο στο να συνδράμει τον επόμενο Δήμαρχο για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων.


Με εκτίμηση εκ μέρους του ΔΣ



      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Νικόλαος Γ. Νταμπαλής                                               Στέλλα Χατζημιχαήλ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!