Η μορφή του Γιάννη Πασαλίδη στα γραμματόσημα- Συγκέντρωση στα Κοιμητήρια Καλαμαριάς την ημέρα του θανάτου του



Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την προβολή του έργου και τη διατήρηση της μνήμης του Γιάννη Πασαλίδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η μορφή του Γιάννη Πασαλίδη στα γραμματόσημα- Συγκέντρωση στα Κοιμητήρια Καλαμαριάς την ημέρα του θανάτου του

Επιστολή στη διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων στέλνουν τα μέλη της «Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την προβολή του έργου και τη διατήρηση της μνήμης του Γιάννη Πασαλίδη»,  με την οποία ζητούν από τα ΕΛ.ΤΑ. να  μεριμνήσουν για την αποτύπωση της μορφής του Γιάννη Πασαλίδη σε σειρά γραμματοσήμων ή άλλου έντυπου ταχυδρομικού υλικού. Την επιστολή συνοδεύει και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Γιάννη Πασαλίδη .
Παράλληλα, η Επιτροπή διοργανώνει στον τάφο του, στα Κοιμητήρια της Καλαμαριάς,  στην 51η επέτειο του θανάτου του , την  Παρασκευή, 15 Μαρτίου, στις 5μμ συγκέντρωση για να τιμήσει την μνήμη του .
Την Επιτροπή συγκροτούν οι Γιάννης Νισύριος , δικηγόρος Θεσσαλονίκης , εγγονός του Γιάννη Πασαλίδη, Σπύρος Κουζινόπουλος, δημοσιογράφος, συγγραφέας-ιστορικός, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θερμαϊκού , Μανόλης Λαμτζίδης, δικηγόρος Θεσσαλονίκης, πρ. Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης , Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, Κώστας Πασαλίδης, συνδικαλιστής στο Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΗ (Κοζάνη), μέλος της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης και Καίτη Τσαρουχά-Κομψοπούλου
                                                
                                                                     Θεσσαλονίκη, 11.3.2019
Επισυναπτόμενα:
1.         Η επιστολή

2.         Το βιογραφικό σημείωμα



Προς κ. Τζουρά Γεώργιο Διευθυντή Φιλοτελισμού
Αιόλου 100, ΤΚ  10551 Αθήνα Τηλ.: 2103353344

Κύριε Διευθυντά,
                                                        Θεσσαλονίκη,12.3.2019
Με την παρούσα επιστολή μας σας υποβάλλουμε το αίτημα της αποτύπωσης σε γραμματόσημα ή άλλο ταχυδρομικό υλικό των ΕΛ.ΤΑ.  της μορφής του αείμνηστου  πολιτικού, γνωστού για τους αγώνες του για την δημοκρατία και την ειρήνη , ανθρώπου της προσφοράς , γνωστού και ως «γιατρού της φτωχολογιάς» Γιάννη Πασαλίδη.
Σας επισυνάπτουμε ένα βιογραφικό σημείωμα από το οποίο προκύπτει η όλη του συνεισφορά στο δημόσιο βίο, εξαιτίας της οποίας-κατά τη γνώμη μας- αξίζει να τιμηθεί και με αυτόν τον τρόπο.
Συνοπτικά εκθέτουμε ότι ο Γιάννης Πασαλίδης ήταν εμβληματική μορφή του Κοινοβουλίου, των κοινωνικών αγώνων, των δικαιωμάτων και της επιστήμης, πολιτικός με ήθος και αξίες, υπερασπιστής των δικαιωμάτων του ποντιακού και του προσφυγικού ελληνισμού, πρωτεργάτης της Εθνικής Αντίστασης.
Πέθανε φτωχός, χωρίς ούτε ένα περιουσιακό στοιχείο στις 15 Μαρτίου 1968, ενώ βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό από τη χούντα, φυλακισμένος στο σπίτι του από την πρώτη κιόλας ημέρα της δικτατορίας, χωρίς ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί το παραμικρό, καθώς η χούντα είχε απαγορεύσει να δημοσιευτεί οτιδήποτε για τον μεγάλο αυτό πολιτικό
Ήδη, από πέρυσι , όταν είχαν συμπληρωθεί 50 χρόνια από το θάνατό του , τόσο τοπικά, στο Δήμο Καλαμαριάς (στα Κοιμητήρια της Καλαμαριάς , 15 Μαρτίου 2018), στο Δημαρχείο  Θεσσαλονίκης (στις 17 Μαϊου , παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Νικ. Βούτση και άλλων προσωπικοτήτων) όσο και σε κεντρικό επίπεδο ( εκδήλωση προς τιμήν του από το «Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία» , στις 20 Δεκεμβρίου 2018) τιμήθηκε η μνήμη του από δημόσιους φορείς σε ένδειξη αναγνώρισης της συνεισφοράς του
Για τους λόγους αυτούς εκτιμούμε ότι ο Οργανισμός σας θα αποδεχθεί την πρότασή μας και θα μεριμνήσει για την αποτύπωση της μορφής του Γιάννη Πασαλίδη σε σειρά γραμματοσήμων ή άλλου έντυπου ταχυδρομικού υλικού δικής σας επιλογής.
Με τιμή
Τα μέλη της Επιτροπής
Γιάννης Νισύριος , δικηγόρος Θεσσαλονίκης , εγγονός του Γιάννη Πασαλίδη
Σπύρος Κουζινόπουλος, συγγραφέας-ιστορικός
Μανόλης Λαμτζίδης, δικηγόρος Θεσσαλονίκης, πρ. Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης , Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς
Κώστας Πασαλίδης, συνδικαλιστής στο Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΗ (Κοζάνη), μέλος της Ευξείνου Λέσχης Πτολεμαϊδας
Καίτη Τσαρουχά-Κομψοπούλου


 Βιογραφικό σημείωμα Γιάννη Πασαλίδη



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!