Αλλαγές στο Δημόσιο σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου ανασυγκρότησης



Με εγκύκλιό της (εφαρμοστική του νόμου 4590/2019) η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αναφέρεται σε οδηγίες που ουσιαστικά οδηγούν σε αλλαγές στο Δημόσιο σύμφωνα με το Έθνος.
Οι αλλαγές αυτές αφορούν το πιστοποιητικό Διοικητικής επάρκειας που αφορά απόφοιτους λυκείου και θα μπορούν να το λαμβάνουν παρακολουθώντας εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα. Η άδεια εξετάσεων που  μπορεί να την λαμβάνει  ένας υπάλληλος όταν παρακολουθεί προγράμματα εκπαίδευσης. Η εγκύκλιος προβλέπει απόσταση ή μετάταξη υπαλλήλου για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους υγείας όχι μόνον του ίδιου η της οικογένειάς του, αλλά και προσώπου που συμβιώνει με αυτόν. Για την άδεια ανατροφής τέκνου προβλέπονται 3 μήνες όχι μόνο στους φυσικούς αλλά και στους θετούς ή ανάδοχους γονείς, καθώς και σε γονείς που έχουν τεκνοποιήσει μέσω παρένθετης μητέρας.Αυξάνονται οι ημέρες άδειας όταν υπάρχει ασθενές παιδί. ¨οσον αφορά το σύμφωνο συμβίωσης, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απόσπαση υπαλλήλου και να υπηρετεί στην ίδια περιοχή με τον/την σύντροφό του. Η κινητικότητα δίνει το δικαίωμα στους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου να συμμετέχουν στην κάλυψη οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού.Δεν υπάρχει όριο για τη συμμετοχή σε μεταπτυχιακά προγράμματα. Ατομα με βαρηκοΐα ή κώφωση και αφού έχουν αναπηρία από 50% και άνω προσλαμβάνονται χωρίς να απαιτείται η απόδειξη ξένης γλώσσας, εκτός αν η γνώση της καθορίζεται ως απαιτούμενο τυπικό προσόν. Η εγκύκλιος προβλέπει αυτεπάγγελτο έλεγχο από την υπηρεσία για πιθανό κώλυμα διορισμού.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!