Επτά νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές παραδόθηκαν προς χρήση στον δήμο Ωραιοκάστρου


14 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επτά νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές παραδόθηκαν προς χρήση στον δήμο Ωραιοκάστρου

Επτά νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές παραδόθηκαν προς χρήση στον δήμο Ωραιοκάστρου ικανοποιώντας τα αιτήματα εκατοντάδων γονέων για ασφαλείς χώρους ψυχαγωγίας των παιδιών τους.
Συγκεκριμένα παραδόθηκαν τρεις (3) παιδικές χαρές στο Ωραιόκαστρο, δύο (2) στον Δρυμό, μια(1) στο Μελισσοχώρι και ακόμη μια (1) στο Πετρωτό.
Επισημαίνεται ότι η Διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου δεν παρέλαβε καμία πιστοποιημένη παιδική χαρά. Από τον Μάιο του 2014 μέχρι και σήμερα έχουν παραδοθεί δεκαοκτώ(18) πιστοποιημένες παιδικές χαρές, ενώ σε φάση δημοπράτησης βρίσκονται άλλες οκτώ (8), οι οποίες θα έχουν κατασκευαστεί και παραδοθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Ουσιαστικά στους επόμενους δύο μήνες θα έχουν κατασκευαστεί συνολικά είκοσι (26) νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές. Οι δεκαοκτώ (18) από αυτές με ίδιους πόρους και οι άλλες οκτώ (8) θα κατασκευαστούν μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».
Να υπενθυμίζουμε ότι μετά το ΦΕΚ 2029/Β`/25.7.2014 Τροποποίηση και συμπλήρωση της 28492/2009 (931/Β) απόφασής περί οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών των ΟΤΑ ο δήμος Ωραιοκάστρου προχώρησε στην αποξήλωση των οργάνων σε 42 παιδικές χαρές, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες, βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών ασφαλείας. Επρόκειτο για μια διαδικασία χρονοβόρα, ωστόσο η Τεχνική  Υπηρεσία του δήμου κατάφερε να δημιουργήσει 26 νέες, ασφαλείς παιδικές χαρές.

 «Μέρα με τη μέρα και με σκληρή δουλειά πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στους στόχους μας. Δεν παραλάβαμε ούτε μια πιστοποιημένη παιδική χαρά και παραδίδουμε είκοσι έξι νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές(26). Χώρους, όπου μπορούν τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια. Και για εμάς αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θέλουμε ο γονέας, ο δημότης μας, να αισθάνεται ότι το παιδί του μπορεί να απολαμβάνει το παιχνίδι με ασφάλεια. Αυτό που προέχει είναι το αίσθημα ευθύνης και πρέπει να επισημάνω ότι δουλέψαμε και αγωνιστήκαμε σκληρά για να παραδώσουμε τις νέες παιδικές χαρές το συντομότερο δυνατό» ανέφερε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Ωραιοκάστρου, Ευάγγελος Καραστερίου, από την πλευρά του τόνισε: « Η δημιουργία 26 συνολικά πιστοποιημένων παιδικών ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που κερδίσαμε. Πλέον αισθανόμαστε ικανοποιημένοι γιατί παιδιά και γονείς θα μπορούν να απολαμβάνουν το παιχνίδι σε χώρους ασφαλείς. Γιατί για εμάς η ασφάλεια των παιδιών είναι προτεραιότητα. Να τονίσω ότι για όλες τις παιδικές χαρές προβλέπεται περαιτέρω βελτίωση και ενίσχυση με όργανα και παιχνίδια, όπου υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!