“Το τριώδιο τελείωσε και οι μάσκες για το Καρατάσιου έπεσαν” του Σάκη Λαζαρίδη


Το τριώδιο τελείωσε και οι μάσκες για το Καρατάσιου έπεσαν

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 ολοκληρώθηκε μια σημαντική διαδικασία για το μέλλον του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου. Μέσα από μια δημόσια διαβούλευση για τη διεκδίκηση και αξιοποίηση του  Καρατάσιου, η οποία ξεκίνησε στις 9 Μαϊου 2018 και αφού πέρασε από όλα τα θεσμικά όργανα (Εκτελεστική Επιτροπή, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, Δημοτικό Συμβούλιο), κατατέθηκαν περισσότερες από 50 προτάσεις από συλλόγους, φορείς και πολίτες και κατέληξε σε μια ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διεκδίκηση του πρώην στρατοπέδου, έκτασης 689 στρεμμάτων ως κοινόχρηστο ελεύθερο χώρο πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής. Ένας συνεχής αγώνας πολλών χρόνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της τοπικής κοινωνίας, των συλλόγων, των πολιτών για να υπερασπιστούμε τις κοινωφελείς και δημόσιες χρήσεις χωρίς επιπλέον δόμηση  στον τελευταίο μεγάλο ελεύθερο πνεύμονα πρασίνου της Θεσσαλονίκης. Σε αυτό τον αγώνα απέναντι στη μεθοδευμένη πολλές φορές γραφειοκρατεία των αρμόδιων Υπουργείων και των υπηρεσιών του Ελληνικού δημοσίου, αλλά και σε αυτούς που προωθούν τα ιδιωτικά συμφέροντα βρεθήκαμε αρκετές φορές διωκόμενοι και κατηγορούμενοι και αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Καρατάσιου από τα διάφορα συμφέροντα που προσδοκούσαν τον τεμαχισμό, ιδιωτικοποίηση και οικοπεδοποίησή του στο όνομα της ανάπτυξης.
Δυστυχώς μέσα σε αυτούς που δεν ξεκαθαρίζουν τη θέση τους και με τις ενέργειές τους  δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στο θέμα της διεκδίκησης του Καρατάσιου  εμφανίστηκε τον τελευταίο καιρό και ένας δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος ο κ. Λίλτσης Γιώργος. Ο κ. Λίλτσης, που ενώ ήταν παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, αποχώρησε ως συνήθως χωρίς αιτιολογία πριν τη συζήτηση και ψήφιση του θέματος για τη διεκδίκηση του Καρατάσιου, χωρίς να τοποθετηθεί, να καταθέσει τις προτάσεις του και να ψηφίσει  σε ένα τόσο σοβαρό θέμα του Δήμου Παύλου Μελά. Όμως ο κ. Λίλτσης πριν λίγες μέρες προτίμησε να παραβρεθεί σε εκδήλωση του ιδιωτικού αθλητικού συλλόγου ''Μακεδονικός'', που εποφθαλμιά και διεκδικεί με προκλητικό τρόπο τα δημοτικά αθλητικά γήπεδα μέσα στο Καρατάσιου, όπου αθλούνται καθημερινά περισσότερα από 500 παιδιά και μαθητές. Και μάλιστα στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος του ιδιωτικού αθλητικού συλλόγου ''Μακεδονικός'' αναφέρθηκε δημόσια και με σχετικό δελτίο τύπου στα δημοτικά γήπεδα του Καρατάσιου που διεκδικεί ο ''Μακεδονικός'' για να αναπτύξει το επιχειρηματικό αθλητικό πλάνο του και μάλιστα ζητώντας βοήθεια και από τη σημερινή Κυβέρνηση!!! 
Από αυτήν την εκδήλωση του ιδιωτικού αθλητικού συλλόγου ''Μακεδονικός'' έπρεπε να αποχωρήσει ο κ. Λίλτσης και όχι από το δημοτικό συμβούλιο που συζητιόταν η διεκδίκηση του Καρατάσιου. Όμως ο κ. Λίλτσης παρέμεινε στην εκδήλωση του Μακεδονικού για βγει φωτογραφίες, να ακουστεί το όνομά του, να κάνει βραβεύσεις ως εκπρόσωπος του Δήμου Παύλου Μελά και υποψήφιος Δήμαρχος για να έχει προβολή από τα γνωστά μέσα ενημέρωσης του προέδρου του Μακεδονικού κ. Ανδρώνη. Για μια ακόμη φορά αποκαλύφθηκε ο ρόλος του κ. Λίλτση και των συνεργατών του για το ποια συμφέροντα εξυπηρετούν. Γιατί ο κ. Λίλτσης απέφυγε να είναι παρών στη ψήφιση του θέματος για τη διεκδίκηση και αξιοποίηση του Καρατάσιου, μήπως επειδή έχει άλλη άποψη για τη διαχείριση του Καρατάσιου σύμφωνη με τις προθέσεις του Μακεδονικού;  Αυτό όμως που δεν κατάλαβε ακόμα ο κ. Λίλτσης είναι ότι το Καρατάσιου είναι το δεύτερο σπίτι μας και φιλόξενοι είμαστε μόνο στους καλοπροαίρετους επισκέπτες!!!




Σάκης Λαζαρίδης
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος Δήμου Παύλου Μελά,
Μέλος Πολιτιστικού Συλλόγου Καρατάσιου και της Πρωτοβουλίας για τα πρώην Στρατόπεδα
--
Email: salaz69@gmail.com



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!