Μαθητική παρέλαση στον Δήμο Ωραιοκάστρου


26 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μαθητική παρέλαση στον Δήμο Ωραιοκάστρου

Με πανηγυρικές εκδηλώσεις  και υπό της ήχους της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Ωραιοκάστρου τιμήθηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Ωραιόκαστρο.
Την παρέλαση άνοιξε, κατά παρέκκλιση του ισχύοντος πρωτοκόλλου, ο Ποντιακός Σύλλογος ΕΠΩΦ, του οποίου το αίτημα αποδέχθηκε με χαρά η Διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων με το μήνυμα «αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού και την εξάλειψη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».
Νωρίτερα είχε προηγηθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και εν συνεχεία κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Ωραιοκάστρου.
Η παρέλαση έκλεισε υπό τους ήχους «Μακεδονία Ξακουστή», που παιάνισε η φιλαρμονική ορχήστρα, έπειτα από προτροπή του δημάρχου Αστέριου Γαβότση, με τους παρευρισκομένους να τραγουδούν και να καταχειροκροτούν.
Στο Ωραιόκαστρο αλλά και στον ευρύτερο δήμο μαθητές, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι παρέλασαν με υπερηφάνεια και απέτισαν τον δικό τους φόρο τιμής σ΄ όλους εκείνους τους ήρωες που αγωνίστηκαν το 1821 για την  Ελλάδα.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες συμμετείχαν σύσσωμες η κοινωνία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου.
«Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για όλους μας αλλά και μια ξεχωριστή χρονιά. Και η Ένωση Ποντίων, που παρέλασε πρώτη για το 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ποντίων αλλά και το «Μακεδονία Ξακουστή» που ακούστηκε προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης σε όλους μας. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι παρέλασαν. Για ακόμη μια φορά οι μαθητές των σχολείων μας ήταν εξαιρετικοί, όπως και οι εκπαιδευτικοί, που βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό τους. Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους Πολιτιστικούς αλλά και Αθλητικούς συλλόγους, που είναι εκεί για να μας θυμίζουν τον δικό τους, ξεχωριστό ρόλο», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!