Δεντροφυτεύσεις στο πλαίσιο της Ημέρας Δασοπονίας στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου





21/3/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεντροφυτεύσεις στο πλαίσιο της Ημέρας Δασοπονίας
στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου 

            Με  δεντροφυτεύσεις σε τρία σημεία της περιοχής της οδού Μουσών που εκτείνεται άνωθεν του υποσταθμού της ΔΕΗ, στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συμμετείχε και φέτος στον παγκόσμιο εορτασμό για την Ημέρα Δασοπονίας, ολοκληρώνοντας με αυτή τη δράση την εκτεταμένη παρέμβαση πράσινης ανάπλασης αυτής της ευαίσθητης περιβαλλοντικά έκτασης του Δήμου, όπου βρίσκονται εγκατεστημένοι  πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ.
            Στη δράση της δεντροφύτευσης, που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου παρουσία του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρου Σούλα και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Βασίλη Τσακαλίδη, συμμετείχαν με ενθουσιασμό μαθητές και μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού και του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, τη δημιουργία και την ενίσχυση του πρασίνου και κυρίως την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε θέματα που αφορούν το φυσικό μας περιβάλλον. Οι μαθητές με τη συνδρομή του τμήματος Ανάπτυξης και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου φύτευσαν περί τα 100 δέντρα (Σοφόρες, σφενδάμια και λιγούστρες) σε δημοτικά οικόπεδα επί των οδών Ευτέρπης, Ανδρομάχης και Ουρανίας, βάζοντας την τελευταία πράσινη “πινελιά” στο νέο πνεύμονα πρασίνου που δημιούργησε πρόσφατα ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στη συγκεκριμένη περιοχή.
“Απέναντι στους κινδύνους που απειλούν το αστικό μας περιβάλλον και την ατμοσφαιρική ρύπανση δημιουργούμε ένα ισχυρό ανάχωμα, έναν σύγχρονο πνεύμονα πρασίνου, θωρακίζοντας μια από τις πλέον ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές του δήμου μας, όπου βρίσκονται πυλώνες της ΔΕΗ” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Πέτρος Σούλας, τονίζοντας πως με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας ο δήμος επιχειρεί όχι μόνο να ευαισθητοποιήσει τη νέα γενιά  αλλά να κινητοποιήσει τους μαθητές, ώστε να συμμετάσχουν ενεργά στη μεγάλη προσπάθεια για την προστασία  του φυσικού περιβάλλοντος και του δασικού οικοσυστήματος.
“Με προτεραιότητα τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, την ανάπτυξη και την ενίσχυση των πνευμόνων πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό και με απώτερο στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών μας, γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας, η οποία αποτελεί ημέρα αφύπνισης και αφετηρία να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς απέναντι στο περιβάλλον και στο φυσικό οικοσύστημα” τόνισε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Βασίλης Τσακαλίδης.







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!