"Καλαμαριά Πρώτη Ξανά": Εκδήλωση παρουσίασης προτάσεων γα την τουριστική ανάπτυξη της Καλαμαριάς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας και φορέων - συλλόγων κατοίκων της Καλαμαριάς, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων και προτάσεων της παράταξης "Καλαμαριά Πρώτη Ξανά" με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Άρη Τεμεκενίδη
.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Άρης Τεμεκενίδης αναφέρθηκε στην ανυπαρξία οράματος, σχεδιασμού και δράσεων της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Καλαμαριάς στον τομέα της Τουριστικής Ανάπτυξης της περιοχής, καθώς και στο πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμαριάς και του Δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα τουρισμού και τουριστικής προβολής που υπογράφηκε το 2015 και έμεινε στο συρτάρι, χωρίς να αξιοποιηθεί ποτέ.

Στη συνέχεια, η επιχειρηματίας στο χώρο της γαστρονομίας και υποψήφια Δημοτικής Σύμβουλος της παράταξης, κ. Ντίνα Τέρτση, παρουσίασε αναλυτικά έξι βασικούς άξονες τουριστικής πολιτικής:
  • ·         ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  • ·         ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • ·         ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
  • ·         ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ  ΣΗΜΕΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
  • ·         ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
  • ·         ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ  ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ/ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΔΕΤΕΚ (Δημοτική Εμπορική Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς))
Στην εκδήλωση παρενέβη με βιντεοσκοπημένη τοποθέτηση ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Σπύρος Πέγκας, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιτυχημένη στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης που εφάρμοσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια, προσθέτοντας ότι η Καλαμαριά έχει όλες τις προϋποθέσεις ραγδαίας τουριστικής ανάπτυξης.

Μετά τις εισηγήσεις και την παρουσίαση των θέσεων της παράταξης, ακολούθησε διάλογος με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και των συλλόγων κατοίκων της Καλαμαριάς, ενώ ο Άρης Τεμεκενίδης κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν ενεργά στον περαιτέρω εμπλουτισμό των προτάσεων τουριστικής ανάπτυξης της Καλαμαριάς. 


Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης "Καλαμαριά Πρώτη Ξανά", Αλέξανδρος Γκαντώνας, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ραδιοφωνικός παραγωγός σε γνωστό διαδικτυακό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!