Μια εικόνα χίλιες λέξεις! Νέα αυτοσχέδια χωματερή σε απόσταση αναπνοής από τον αστικό ιστό δημιουργεί ο δήμος Ωραιοκάστρου



Ωραιόκαστρο 05-03- 2019

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια εικόνα χίλιες λέξεις! Νέα αυτοσχέδια χωματερή σε απόσταση αναπνοής από τον αστικό ιστό δημιουργεί ο δήμος Ωραιοκάστρου

Μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί η πρόσφατη ανακοίνωση-πρόσκληση του δήμου Ωραιοκάστρου προς τους πολίτες «να ‘’συμπράξουν’’ για ένα καθαρό περιβάλλον» και «να μεταφέρουν τα υπολείμματα των κλαδεύσεων (μόνο κλαδιά και φύλλα) σε περιοχή στο Παλαιόκαστρο» με σκοπό «τη διασφάλιση της καθαριότητας σε δρόμους και πεζοδρόμια».
«Εκεί θα τοποθετούνται απευθείας στον ειδικό θρυμματιστή και στην συνέχεια τα υπολείμματα θα χρησιμοποιούνται ως εδαφοβελτιωτικό υλικό», έγραφε η ανακοίνωση του δήμου και κατέληγε: «Ευελπιστούμε στη συνεργασία όλων των δημοτών μας για την καθαριότητα της περιοχής μας και την προστασία του περιβάλλοντος».
Και πριν αλέκτορα φωνήσαι η ίδια η απερχόμενη δημοτική αρχή δημιούργησε –κατά την προσφιλή της τακτική- ακόμη μια νέα αυτοσχέδια χωματερή, σε απόσταση αναπνοής από τον αστικό ιστό. Όπως αποκάλυψε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης κατά την πρόσφατη ανοιχτή συζήτησή του με τους κατοίκους, στις 28 Φεβρουαρίου, στο Παλαιόκαστρο, η νέα χωματερή με ξερά κλαδιά και μπάζα έχει στηθεί από τον δήμο στο ωραιότερο σημείο της πόλης, ανάμεσα στο Ωραιόκαστρο και στη Γαλήνη. Αδιάψευστος μάρτυρας οι εικόνες που αποτυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που έκανε στον χώρο ο κ. Πολυχρονίδης μετά από πρόσκληση κατοίκων. Η νέα χωματερή, είπε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, πέραν της περιβαλλοντικής ρύπανσης που προκαλεί, εγκυμονεί κινδύνους, καθώς με την επικείμενη άνοδο της θερμοκρασίας μια σπίθα θα είναι αρκετή για να οδηγήσει σε μια πυρκαγιά απειλώντας ανθρώπους και περιουσίες.
«Καλές οι προτροπές προς τους πολίτες να μεταφέρουν τα κλαδιά σε ένα σημείο που προβλέπει ο δήμος, αλλά δεν μπορεί ο ίδιος ο δήμος να μεταφέρει τα δικά του κλαδιά σε άλλο σημείο και να θέτει σε κίνδυνο μια ολόκληρη περιοχή. Καλούμε άμεσα τη διοίκηση να απομακρύνει τους όγκους ξερών κλαδιών και όχι μόνο, προτού συμβεί αυτό που όλοι απευχόμαστε, μια πυρκαγιά η οποία θα είναι καταστροφική λόγω της μορφολογίας του εδάφους, της φοράς των ανέμων και της γειτνίασης της νέας ‘’χωματερής’’ με σπίτια του Ωραιοκάστρου και της Γαλήνης», δήλωσε ο κ. Πολυχρονίδης.
Να σημειωθεί ότι ακριβώς κάτω από το ύψωμα της αυτοσχέδιας χωματερής της Γαλήνης είναι ο κεντρικός δρόμος όπου ο δήμος σήμερα  προχωρά σε… προεκλογικού χαρακτήρα φύτευση δενδρυλλίων. Πρόκειται για την είσοδο του Ωραιοκάστρου η οποία πέντε χρόνια τώρα είχε εγκαταλειφθεί πλήρως από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Μόνο που οι νέες πικροδάφνες που φυτεύονται σήμερα δίνουν αξία στη «βιτρίνα» και όχι στην ουσία. Και όπως λέει ο λαός μας: «Από έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα»!
«Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές»
Οι κάτοικοι όλου του διευρυμένου δήμου μπορούν να επικοινωνούν για τα προβλήματά τους με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη. Η δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές» είναι σε εξέλιξη και οι πολίτες μπορούν να καλούν τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» στέλνοντας email στο sinergasiatora@gmail.com για να συζητήσουν επί τόπου τα προβλήματα και τις προτάσεις τους.

(Για επικοινωνία: Ανέστης Πολυχρονίδης, τηλ. 6977 355 230)


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!