"Το δράμα στην εκπαίδευση" διάχυση προγράμματος Erasmus+ και στο 4ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας



«ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

ΔΙΑΧΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+KA1 ΣΤΟ 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ.

Την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε, στο 4ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας, βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Το Δράμα στην Εκπαίδευση», στο πλαίσιο διάχυσης των αποτελεσμάτων της συμμετοχής του σχολείου μας στο πρόγραμμα Erasmus+KA1.
Το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα αυτό, κατά την τελευταία διετία, πραγματοποιώντας τρεις κινητικότητες σε μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν στο εξωτερικό.
Τίτλος του προγράμματός μας είναι: «Το Εκπαιδευτικό Δράμα σαν εργαλείο για την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης. Η συναισθηματική νοημοσύνη ως προϋπόθεση για τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση».

Τα σεμινάρια στα οποία συμμετείχαμε, με απόλυτη συνάφεια ως προς τις διάφορες πλευρές του θέματός μας, ήταν τα εξής:
*  «Emotional Intelligence», Απρίλιος 2018, Πράγα.
* «Non-formal education at school.Methods and tools to empower students learning», Ιούνιος 2018, Ουτρέχτη.
* «Drama in education: a holistic approach to teaching with drama techniques», Δεκέμβριος 2018, Βιέννη.
Μετά την ολοκλήρωση των κύκλων κινητικότητας και προκειμένου να μεταφέρουμε τη γνώση που αποκτήσαμε στις επιμορφώσεις μας, πραγματοποιήσαμε το προαναφερθέν βιωματικό σεμινάριο. Μέσω της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, προσκαλέσαμε στο χώρο του σχολείου μας συναδέλφους  εκπαιδευτικούς, με στόχο τη διάχυση των επιμορφωτικών αποτελεσμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Ο σχεδιασμός του σεμιναρίου κινήθηκε σε τρεις άξονες:
1.            Παρουσίαση της συμμετοχής του σχολείου μας στο πρόγραμμα Erasmus+KA1.
2.            Παρουσίαση μιας θεωρητικής προσέγγισης του Δράματος στην Εκπαίδευση.
3.            Βιωματικό εργαστήριο, διάρκειας 2 ωρών, πάνω στον σχεδιασμό και τις τεχνικές του Δράματος στην Εκπαίδευση.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!