Η Πόλη Αλλιώς για τους 22 εργαζόμενους στον τομέα Καθαριότητας του δήμου Νεάπολης Συκεών που κινδυνεύουν να απολυθούν



Η ΠΟΛΗ  ΑΛΛΙΩΣ στέκεται στο πλευρό των 22 εργαζομένων στον τομέα Καθαριότητας του δήμου Νεάπολης –Συκεών  που κινδυνεύουν να απολυθούν. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι -με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ –κάλυπταν επί 40 μήνες πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Με προσφυγή τους στο δικαστήριο κέρδισαν πρωτοδίκως την μετατροπή των συμβάσεων τους  σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Η Διοίκηση του Δήμου προσέβαλε αυτή την απόφαση ασκώντας έφεση και ζήτησε την απόλυση τους, την στιγμή μάλιστα που οι ανάγκες  στην καθαριότητα υπερβαίνουν τον αριθμό των εργαζομένων.
 Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ καταδικάζει την αυταρχική και αντεργατική στάση της δημοτικής αρχής που με περισσή ευκολία υιοθετεί τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες  πολιτικές και στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων  για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε συμβάσεις αορίστου   χρόνου και την παραμονή τους στην εργασία τους.   
Στην εποχή της συνεχιζόμενης λιτότητας , της εργασιακής ανασφάλειας  και των ελαστικών σχέσεων εργασίας η Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να υπερασπίζεται την μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους του δήμου, επιβάλλεται να παλεύει για  τον δημόσιο- κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της, επιβάλλεται να συγκρούεται με τις πολιτικές εκείνες  που προωθούν την εργασιακή ομηρεία  και θεωρούν τους εργαζόμενους αναλώσιμους .   




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνέλευση της Ενωτικής Ανατρεπτικής Παρέμβασης Η πόλη αλλιώς που πραγματοποιήθηκε στις 10/4  στο δημαρχείο Συκεών, ολοκληρώθηκε η διακήρυξη και οι βασικές αρχές της κίνησης για τις επερχόμενες εκλογές στον Δήμο Νεάπολης Συκεών.
Συζητήθηκαν οι θέσεις και οι παρεμβάσεις της κίνησης για μια σειρά θέματα όπως η Παιδεία, οι συγκοινωνίες, οι εργαζόμενοι στον δήμο, τα ανταποδοτικά τέλη,  η κοινωνική πολιτική, το πράσινο στην πόλη  κλπ.
Η Συλλογική Εκπροσώπηση, μια από τις βασικές αρχές της δράσης, της δημόσιας παρουσίας και της λειτουργίας της κίνησης,  σύμφωνα με ομόφωνη  απόφαση της συνέλευσης απαρτίζεται από τους: Βογιατζή Παναγιώτη, Κεραμειδά Αδαμαντία, Κυπραίου Μαρία και Λαθήρα Γιάννη.
Λόγω του «ειδικού νομοθετικού πλαισίου» που υποχρεώνει τους συνδυασμούς να ορίσουν επικεφαλής, η συνέλευση της κίνησης αποφάσισε  ομόφωνα να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο Γιάννης Λαθήρας  εκπαιδευτικός πρόεδρος της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.
Αρχή  της κίνησης είναι η συλλογική λειτουργία, οι δημοκρατικές διαδικασίες και η εναλλαγή, κόντρα σε λογικές ανάθεσης και του δημαρχοκεντρικού μοντέλου, αρχή που θα υπηρετήσουμε τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.
Τέλος συζητήθηκε  η συγκρότηση του ψηφοδελτίου που αποτελείται από αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων από όλες τις γενιές και τις περιοχές της πόλης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!