Γ. Αρβανιτίδης: Περιμένοντας τη δικαίωση για τις γερμανικές οφειλές

Περιμένοντας τη δικαίωση για τις γερμανικές οφειλές


Στην Ολομέλεια της Βουλής όπου υπερψηφίστηκε το πόρισμα της Επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις και οφειλές, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης ως εισηγητής ομιλητής.
Μια ιστορική ημέρα, όπως τόνισε ο κ. Αρβανιτίδης στην οποία οφείλουμε να σταθούμε όλοι μας με αίσθημα εθνικής ομοψυχίας, παρά τις καθυστερήσεις της παρούσας κυβέρνησης, μιας και το πόρισμα είχε ολοκληρωθεί από το 2016.
Ο κ. Αρβανιτίδης αναφερόμενος στο πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής, σημείωσε ότι σε αυτό καταγράφονται τέσσερις κατηγορίες διεκδικήσεων και συγκεκριμένα:
  1. Τις πολεμικές αποζημιώσεις για τις υλικές καταστροφές και διαρπαγές,
  2. Τις πολεμικές επανορθώσεις των θυμάτων και των συγγενών των θυμάτων,
  3. Την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και
  4. Την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών και εκκλησιαστικών κειμηλίων.
Κομβικό ρόλο για να φτάσουμε στην εξέλιξη αυτή έπαιξε η διαχρονική διεκδίκηση των ελληνικών κυβερνήσεων και κυρίως η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 1995 με τον Ανδρέα Παπανδρέου να δίνει εντολή στον τότε Υπουργό των Εξωτερικών Κάρολο Παπούλια προκειμένου να επιδώσει ο Έλληνας Πρέσβης στο Βερολίνο σχετική ρηματική διακοίνωση προς την Γερμανική Κυβέρνηση.
Το ζήτημα των γερμανικών οφειλών ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ αυθύπαρκτο, αυτοτελές, ΚΑΙ ενεργό ζήτημα, μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας που οφείλουμε να θέτουμε πλέον με ακόμα πιο ξεκάθαρο τρόπο παντού.
Αλλά ταυτόχρονα, να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε αυτές τις οφειλές με ΟΛΑ τα κατάλληλα νομικά εργαλεία.
Περισσότερα από 100 ελληνικά μαρτυρικά χωριά και πόλεις, και μαζί τους ο Χορτιάτης, τα Καλάβρυτα, η Κάνδανος και η Θεσσαλονίκη, με την πολύπαθη ισραηλιτική κοινότητα, αποζητούν δικαίωση.
Τώρα, ξεκινάμε μια δύσκολη και επίπονη διαδρομή στο ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και του συγκεκριμένου προσδιορισμού αυτών των απαιτήσεων.
Τίποτα δεν ξεχνιέται. Τίποτα δεν χαρίζεται.
Χαράσσοντας λοιπόν μια εθνική στρατηγική για τα επόμενα βήματα, λέμε στους Γερμανούς εταίρους και συμμάχους μας ότι: Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους!
Δείτε ολόκληρη την 6λεπτη ομιλία του κ. Αρβανιτίδη:



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!