Ελένη Χαριζάνη: Το έργο που έχει επιδείξει ήδη η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας αποτελεί εγγύηση για την επιτυχή υλοποίηση των νέων δεσμεύσεων


Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Απ. Τζιτζικώστα κατεβαίνει η Ελένη Χαριζάνη απο την Ευκαρπία, στις εκλογές της 26 Μαίου. Η Ελένη Χαριζάνη διετέλεσε δημοτική σύμβουλος στον δήμο Παύλου Μελά και ανέπτυξε δραστηριότητα απο θέσεις ευθύνης. Μιλώντας στο avatonpress.gr δήλωσε:  


1) κα. Χαριζάνη μετά από μια παρουσία σαν δημοτική σύμβουλος στον Δήμου Παύλου Μελά αποφασίσατε να κάνετε ένα βήμα παραπάνω και να είστε υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του κ.Τζιτζικώστα. Ένα μεγάλο βήμα δεν νομίζετε;

Τα χρόνια της παρουσίας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά αποτέλεσαν μια πολύ γόνιμη και ουσιαστική περίοδο της ζωής μου και ενίσχυσα ακόμη περισσότερο την επιθυμία μου να συμμετάσχω ενεργά και με πιο καθοριστικό ρόλο στα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Εκμεταλλεύτηκα όσο πιο παραγωγικά μπορούσα τις ιδιότητές μου στον Δήμο Παύλου Μελά, τόσο από τη θέση της Αντιπροέδρου του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου, όσο και από τη θέση του μέλους των Σχολικών Επιτροπών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, για να παρέμβω με καίριο τρόπο σε ζητήματα που απασχολούσαν τους συνδημότες μου.
Σε όλους τους παραπάνω ουσιαστικούς πολιτικούς μου ρόλους, αν προσθέσουμε και αυτόν της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου, γίνεται κατανοητό ότι η παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο με βοήθησε να αποκτήσω τις εμπειρίες εκείνες, αλλά και τη γνώση που απαιτείται, για να κινηθώ πλέον σε ένα ευρύτερο πλαίσιο όπως είναι αυτό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Άρα η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα δεν είναι για μένα ένα βήμα στο άγνωστο , αλλά μια φυσιολογική εξέλιξη της θητείας μου και των εμπειριών μου από την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού.

2) Γιατί κάποιος να ψηφίσει Ελένη Χαριζάνη;Τι είναι αυτό που θα λέγατε σε ψηφοφόρο που δεν σας γνωρίζει;

Βεβαίως κάποιος που δεν με γνωρίζει έχει τη δυνατότητα να δει μόνο την αυτοδιοικητική και συνδικαλιστική μου πορεία μέσα από το βιογραφικό μου,  όμως αυτό που θα ήθελα να του επισημάνω είναι ότι τόλμησα από πολύ μικρή να εκτεθώ σε εκλογικές διαδικασίες με μόνο γνώμονα την κυρίαρχη επιθυμία μου για συμμετοχή στη διαμόρφωση των συνθηκών,  που καθορίζουν τη ζωή και την καθημερινότητα μας. Ζώντας στην Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης και εργαζόμενη στο κέντρο της πόλης έχω μια πλήρη εικόνα των αναγκών αλλά και των προσδοκιών των συμπολιτών μου και την ισχυρή βούληση να συμμετάσχω σε μια οργανωμένη και ουσιαστική προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Περιφερειακή μας Ενότητα. Σε αυτή μου την προσπάθεια μοναδικός μου σύμμαχος και συμπαραστάτης είναι οι απλοί συμπολίτες μου,  που με τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια και σ’ αυτούς με ειλικρίνεια και γνώση των δυνατοτήτων μας απευθύνομαι, ζητώντας την εκ νέου στήριξης τους σ’ αυτό το μεγάλο εγχείρημα.

3) Δώστε μας το προφίλ της Ελένης Χαριζάνη .Ποιο έργο έχει να παρουσιάσει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο Παύλου Μελά;

Στο Δήμο Παύλου Μελά προσπάθησα να μην είναι τυπική η παρουσία  μου στα διάφορα όργανα στα οποία συμμετείχα αλλά με τις προτάσεις και τις αποφάσεις μου επιχείρησα  να δώσω ένα διαφορετικό νόημα στην άσκηση της διοίκησης αλλά και να εμπεδώσω ένα αίσθημα εμπιστοσύνης στους συμπολίτες μου . Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι με δική μου πρωτοβουλία άλλαξε προς το ευνοϊκότερο ο τρόπος   μοριοδότησης των εργαζόμενων γονέων, έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η ένταξη τους στις  κοινωνικές δομές του Δήμου όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.Ταυτόχρονα  με παρεμβάσεις στις συγκεκριμένες δομές αποκαταστάθηκε η ίση αντιμετώπιση όλων των δημοτών, καθώς οι ωφελούμενοι των δομών και των προγραμμάτων αυτών δεν επιτρέπεται να έχουν ανισότητες και διακρίσεις μεταξύ τους. Βεβαίως προσπάθησα να ενισχύσω τη λειτουργία και την απόδοση των δομών αυτών, χωρίς αυτό να είναι πάντα εύκολο , καθώς πολλές φορές δημιουργούνται αντιδράσεις.  Όπως όμως  προχώρησα μέχρι σήμερα έτσι έχω σκοπό να προχωρήσω και στο μέλλον με μοναδικό γνώμονα την υπηρέτηση του συνόλου των συμπολιτών μου.  Η μοναδική διάκριση που  θεωρώ ότι μπορεί να επιτραπεί είναι  σε σχέση με όσους από τους συμπολίτες μας  έχουν πραγματικά τις μεγαλύτερες ανάγκες.

4)  Ποια ήταν τα στοιχεία εκείνα που έπαιξαν ρόλο στην επιλογή σας να συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο του κ.Τζιτζικώστα;

Αυτές οι προτεραιότητες μου είδα ότι αποτελούν και τον κεντρικό κορμό του προγράμματος του Απόστολου  Τζιτζικώστα για την επόμενη τετραετία. Η λέξη που χαρακτηρίζει τον συνδυασμό μας είναι αυτή της «Αλληλεγγύης» και η φράση «Δυναμώνουμε τη Μακεδονία». Η ιδιαίτερη μέριμνα και ο προγραμματισμός της περιφερειακής μας παράταξης για την  κοινωνική  προστασία όσων είναι ιδιαίτερα αδύναμοι μέσω της δημιουργίας νέων  και της ενίσχυσης των υφιστάμενων κοινωνικών δομών, αλλά και οι συντονισμένες προσπάθειες για την καταπολέμηση της ανεργίας αποτελούν πρόκληση για μένα και φυσιολογική εξέλιξη στη μέχρι σήμερα αυτοδιοικητική μου πορεία. Το έργο που έχει επιδείξει ήδη η Περιφέρεια Κεντρικής  Μακεδονίας  αποτελεί εγγύηση για την επιτυχή υλοποίηση  των νέων δεσμεύσεων οι οποίες πλέον, μετά την ολοκλήρωση πολλών αναγκαίων υποδομών, θέτουν ως κύρια προτεραιότητα τον ίδιο τον άνθρωπο.

5) Ποιοι είναι οι τομείς εκείνοι που θα μπορούσατε να προσφέρετε από θέση ευθύνης στην Περιφέρεια;

Αν οι ψηφοφόροι της Περιφερειακής  Ενότητας Θεσσαλονίκης αποφασίσουν ότι αξίζω την ψήφο τους για Περιφερειακή  Σύμβουλος να είναι σίγουροι ότι θα τιμήσω αυτή την εμπιστοσύνη τους στο μέγιστο βαθμό. Θα ασχοληθώ με προσήλωση και επιμονή στην  καλή λειτουργία των κοινωνικών δομών και των σχετικών προγραμμάτων μέσω των οποίων μπορεί η Περιφέρεια να παρέχει καλύτερες συνθήκες στους ιδιαίτερα αδύναμους συμπολίτες μας. Κατηγορίες συμπολιτών μας όπως οι εργαζόμενες μητέρες αλλά και  οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποι μας πρέπει να αισθανθούν με άμεσο και ουσιαστικό τρόπο την παρουσία της Περιφέρειας. Ταυτόχρονα θα ήθελα να βοηθήσω κι εγώ σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση της απασχόλησης είτε πρόκειται για τον πρωτογενή τομέα είτε για τις τουριστικές επιχειρήσεις, το εμπόριο και τη μεταποίηση. Η Περιφέρεια  Κεντρικής  Μακεδονίας  οφείλει να κερδίσει για μια ακόμη φορά το στοίχημα για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και αλληλεγγύης για όλους τους κατοίκους της. Είμαι σίγουρη ότι αυτή η προσπάθεια θα επιτύχει και θα ήταν τιμή για μένα να είμαι μέλος αυτής της μεγάλης και ισχυρής ομάδας .Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!