Πέτρος Σούλας: “Κάδους συλλογής μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων τοποθέτησε ο Δήμος μας, μια δράση με έντονο περιβαλλοντικό αλλά και κοινωνικό χαρακτήρα”


24/4/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέτρος Σούλας: “Κάδους συλλογής μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων τοποθέτησε ο Δήμος μας, μια δράση με έντονο περιβαλλοντικό αλλά και κοινωνικό χαρακτήρα”

            Στην εφαρμογή ενός ακόμη καινοτόμου προγράμματος ανακύκλωσης προχώρησε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, τοποθετώντας σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου σύγχρονους γαλάζιους κάδους συλλογής μεταχειρισμένων ενδυμάτων, υποδημάτων και λοιπών υφασμάτινων υλικών (τσάντες, πάνινα παιχνίδια, κλπ.)
            Οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να απορρίπτουν τα παλιά είδη ένδυσης και υπόδησης στους ειδικούς  κάδους που προμηθεύτηκε πρόσφατα ο δήμος, μέρος των οποίων μετά τη συλλογή και την ταξινόμησή τους θα διατίθεται είτε προς ανακύκλωση είτε για την κάλυψη αναγκών απόρων δημοτών.
            “Πρωτοπόρος σε θέματα ανακύκλωσης ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με την καινοτόμο αυτή δράση καλεί τους δημότες να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία πέραν του περιβαλλοντικού οφέλους έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς τα συλλεγόμενα είδη τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν,  θα ταξινομούνται προκειμένου να διανεμηθούν σε ευπαθείς ομάδες του δήμου μας” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.
            Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Γιώργο Μαξούρα με την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης και αξιοποίησης  μεταχειρισμένων ρούχων, υποδημάτων και υφασμάτινων ειδών, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου πρωτοστατεί, με στόχο όχι μόνον την αύξηση της ανακύκλωσης αλλά και την έμπρακτη στήριξη των απόρων οικογενειών του δήμου.

Η τοποθέτηση των κάδων συλλογής μεταχειρισμένων ενδυμάτων & υποδημάτων, που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, αφορά τα εξής σημεία:

Δημοτική Ενότητα Ευόσμου
● Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (Λαμπράκη και Γληνού)
● Μακεδονίας και Νοταρά
● 25ης Μαρτίου-Αίαντα (πάρκο)
● Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου (Γοργοποτάμου, Εθνικής Αντιστάσεως, Ολυμπιάδος)
● Μ.Ασίας-Βυζαντίου
● Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου (Αριστοτέλους-Ιπποδρομίου)
● Κέντρο Υγείας Ευόσμου (Πατρών-Κύμης)
● 10-17ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου (Ακρίτα-Ζάννα)
● 25ης Μαρτίου-Πολυτεχνείου (Γήπεδα 5Χ5)
● Κολοκοτρώνη-Δαγκλή (Πάρκο Προσκόπων)
● Μαιάνδρου 2 (2ο –18ο Δημοτικά σχολεία)
● Ειρήνης-Μακεδονομάχων (6ο Δημοτικό Σχολείο)
● Μεσολογγίου-Πλαταιών
● Θάλειας (δημοτικό πάρκο)
● Προέκταση Παπάγου (άνωθεν περιφερειακής) 25ο δημοτικό σχολείο
● Νυμφαίου (τέρμα ΟΑΣΘ)
● Σμύρνης (ΕΠΑΛ Ευόσμου)
● Ιθάκης
● Πηνειού -Μακεδονομάχων (Διαπολιτισμικό λύκειο)
● Θεοδώρας-Παπάγου (6ο Γυμνάσιο-3ο ΓΕΛ)
● Καραολή και Δημητρίου 25
Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού
● Μακεδονομάχων 1 (Άγαλμα Παύλου Μελά)
● Αθ. Διάκου 57 με 25ης Μαρτίου
● Κρήτης 11 (σχολείο)
● Κατσαντώνη 49 (σχολείο)
● Διαλογή, Ι. Ναός Τιμίου Σταυρού
● Πάρκο Σμύρνης
● Αν. Παπανδρέου (πάνω από το υπόγειο πάρκινγκ)
● Κων. Καραμανλή (γήπεδο μπάσκετ)


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!