Ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει το λογαριασμό για τις προληπτικές εξετάσεις του πληθυσμού!!

Θεσσαλονίκη, 10 Απριλίου 2019
 
 
 
Ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει το λογαριασμό για τις προληπτικές εξετάσεις του πληθυσμού!!
 
Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ασκεί την περίφημη «κοινωνική πολιτική» της σε βάρος των ιδιωτών εργαστηριακών γιατρών αναγγέλλοντας, με την εφαρμογή του νέου ΕΚΠΥ, μηδενική ή μειωμένη συμμετοχή των ασφαλισμένων σε χρόνιες ασθένειες, χωρίς να προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού!!!!
Με λίγα λόγια το κράτος μεταβιβάζει την υποχρέωση της δωρεάν παροχής υγείας  στον ιδιώτη γιατρό αφού τον εξαναγκάζει να χρεωθεί και να πληρώσει ο ίδιος την πρόληψη και τη διάγνωση των παθήσεων του πληθυσμού.
Το γεγονός αυτό ισοδυναμεί με εκτόξευση του clawback του 2019 στα ύψη και είναι πράξη καταλήστευσης των ελάχιστων πόρων αποζημίωσης του εργαστηριακού έργου, ο οποίος  πληρώνει ήδη το παλαιό εκβιαστικό clawback ενώ οι τιμές αποζημίωσης των εργαστηριακών εξετάσεων έχουν ήδη μειωθεί κατά 43%.
Τονίζουμε ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες εργαστηριακοί ιατροί είναι επιστήμονες που έχουν συνταγματικό δικαίωμα να ασκούν βιοποριστικό επάγγελμα στη χώρα μας.
 
 
 Ο Πρόεδρος
Η Γεν. Γραμματέας 
 Νίτσας Νικόλαος
 Dr. Χατζηδημητρίου Μαρία
 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!