Καταγγελία της Λαικής Συσπείρωσης Παύλου Μελά για καταψήφιση ψηφίσματος για τον τρόπο χρήσης των δημοτικών χώρων

"Δευτέρα 22/4 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» με αφορμή το θέμα που αφορούσε τον τρόπο χρήσης των δημοτικών χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο. 

Το ψήφισμα έθετε το ζήτημα της άρνησης της απόδοσης χώρων εκ μέρους του Δήμου σε φασιστικά και ναζιστικά κόμματα και πολιτικούς συνδυασμούς όπως ο «Ιερός λόχος» και η Χρυσή Αυγή κ.ά. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Απαιτούμε να μη δοθεί καμία διευκόλυνση και να μην παραχωρηθεί κανένας χώρος στους υπόδικους εγκληματίες ναζιστές. Οι ναζί εγκληματίες, φυσικοί και πολιτικοί απόγονοι χιτών, γερμανοτσολιάδων και ταγματασφαλιτών δεν πρέπει να έχουν καμία διευκόλυνση για να χύνουν τη δηλητηριώδη και εμετική προπαγάνδα τους, ούτε προεκλογικά, ούτε οποτεδήποτε».

Με μόνο 28 παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο, τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφησαν παρών και 17 κατά του ψηφίσματος. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι πολλοί είναι αυτοί που ψαρεύουν στα θολά νερά του φασισμού και του εθνικισμού. Άλλωστε κοινό μυστικό αποτελεί το γεγονός ότι στα ψηφοδέλτια πολλών πολιτικών παρατάξεων στον Δήμο «τριγυρνάνε» υποψήφιοι με φασιστικές και εθνικιστικές αντιλήψεις. 

Τρίζουν τα κόκκαλα των νεκρών εκτελεσμένων και βασανισθέντων ηρώων του στρατοπέδου Παύλου Μελά, των 14 εκτελεσμένων αγωνιστών στην Ευκαρπία από τους ταγματασφαλίτες του Δάγκουλα και πολλών ακόμα αγωνιστών της αντίστασης!

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων περιστατικών που έλαβαν χώρα την τελευταία περίοδο στα δημοτικά συμβούλια άλλων δήμων όπως στο Πέραμα που η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ «τσαλάκωσε» την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία απέκλειε εξ’ αρχής τη Χρυσή Αυγή, και όλοι μαζί μετά, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, διέλυσαν την διακομματική επιτροπή διότι δεν θα έχει «ίση μεταχείριση» η φασιστική Χρυσή Αυγή!

Απαιτούμε να μη δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση και παροχή χώρων προβολής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Τέτοια δυνατότητα υπάρχει, όπως φάνηκε στην Πάτρα και αλλού, και είναι θέμα θέλησης, προσανατολισμού και πολιτικής βούλησης της πλειοψηφίας το τι θα κάνει. Για τον λαό του Δήμου Παύλου Μελά με μεγάλη αγωνιστική και ηρωική παράδοση η παραχώρηση τόπου προβολής  της φασιστικής ιδεολογίας αποτελεί πρόκληση.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!