Μουσική βραδιά με «Ιστορίες της Προσφυγιάς και της αλμύρας» Την Τετάρτη στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη

Καλαμαριά   04– 04 - 2019         

                                        
                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μουσική βραδιά με «Ιστορίες της Προσφυγιάς και της αλμύρας»
Την Τετάρτη στο  θέατρο Μελίνα Μερκούρη

Μουσική παράσταση με τίτλο « ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ και ΤΗΣ ΑΛΜΥΡΑΣ» των Σαράντη Κασσάρα και Χρήστου Βερνάρδου σε στίχους Γιώργου Αλισάνογλου, Γεωργίας Τρούλη, Πρόδρομου Μάρκογλου και Χρήστου Βερνάρδου,  πραγματοποιεί ο Δήμος Καλαμαριάς την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στις 8 το βράδυ στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Συμμετέχει το μουσικό σχήμα «DIACHRONIKO» με τους (Δέσποινα Αρβανιτίδου (κιθάρα), Αγγελική Βράνη (φλάουτο), Εύη Καζαντζή (τσέλο), Σίμο Σταφυλάκο (μπουζούκι - μαντολίνο), Χρήστο Βερνάρδο (κιθάρα) καθώς επίσης ο Σαράντης Κασσάρας (πιάνο), και ο Μπαχαρίδης Νικόλαος (τρομπέτα). Συμπράττει η χορωδία του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ υπό τη διεύθυνση της Ιρένα Κράιτσικ. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν  ο Κώστας Πρατσινάκης, η Κωνσταντίνα Αδαμίδου και ο Χρήστος Βερνάρδος.

Ο κύκλος των τραγουδιών του Σαράντη Κασσάρα, ʺτης προσφυγιάςʺ, είναι βασισμένος στα ποιήματα του Γιώργου Αλισάνογλου. Γράφτηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2017. Η μουσική κινείται στα θέματα που πραγματεύεται ο ποιητής. Πόλεμος, προσφυγιά, ανθρώπινες σχέσεις, εσωτερική μοναξιά. Το δεύτερο μέρος της συναυλίας, ʺτης αρμύραςʺ, περιλαμβάνει δεκατέσσερα τραγούδια σε στίχους και μουσική του Χρήστου Βερνάρδου. Τρία έργα εξ αυτών είναι σε ποίηση του Πρόδρομου Χ. Μάρκογλου από την ποιητική του συλλογή ʺΕΣΧΑΤΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗʺ. Η λυρική μουσική του συνθέτη περιγράφει τα συναισθηματικά αδιέξοδα και τις ανησυχίες του σύγχρονου ανθρώπου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με αριθμημένα όμως δελτία εισόδου, τα οποία θα μπορεί να παραλαμβάνει το κοινό από την είσοδο του θεάτρου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!