Δράσεις του δήμου Παύλου Μελά για την Παγκόσμια Ημέρ Υγείας

7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, Ημέρα ευθύνης και για το Δήμο Παύλου Μελά καθώς η υγεία είναι αδιαμφισβήτητα το βασικότερο ανθρώπινο δικαίωμα και κανείς δεν είναι δυνατόν να αρρωσταίνει ή να χάνει την ζωή του, επειδή δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται ή επειδή υπάρχουν οικονομικά εμπόδια.
Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής ταυτίζονται απόλυτα με το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Dayγια «Καθολική Υγειονομική Κάλυψη: Για όλους, Παντού» (Universal Health Coverage).

Στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής ημέρας:  
1. Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019  πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από το ΚΑΠΗ Ευκαρπίας του τμήματος Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας στην έδρα της δομής, παρουσία της Αντιδημάρχου Χαράς Αμανατίδου.Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο  του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γεωργίου Παπανικολάου».
2. Με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης διοργανώνεται και τη φετινή χρονιά σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Ημέρες Υγείας» και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα 8-20 Απριλίου 2019, οι οποίες θα υλοποιηθούν δωρεάν, υπό την αιγίδα του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Παύλου Μελά, σε συνεργασία με τα δημόσια νοσοκομεία ΠΝΘ «ΑΧΕΠΑ», Ιπποκράτειο ΓΝΘ, ΓΝΘ «Άγιο Δημήτριο», τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, το ΤΟΜΥ Πολίχνης, το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου, ιδιωτικούς φορείς και ιατρούς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. 
3. Εκστρατεία ενημερωτικών ομιλιών, με θέμα: «Προληπτικός Γυναικολογικός έλεγχος» από το ΚΕΠ Υγείας και τα ΚΑΠΗ του Τμήματος Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Παύλου Μελά σε συνεργασία με τους εθελοντές ιατρούς του Κοινωνικού Ιατρείου (8/4 - ΚΑΠΗ Σταυρούπολης,  10/05 - ΚΑΠΗ Καρατάσου, 18/05 - ΚΑΠΗ Μετεώρων).

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Χαρά Αμανατίδου υπενθυμίζουν την μεγάλη σημασία της ύπαρξης ενός συστήματος υγείας με ισχυρή πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη που να μπορεί να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία αλλά και την ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στον αγώνα προς την πλήρη κάλυψη υγείας για όλους. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!