Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στη Βουλή: "Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, για το σκοτεινό έργο του Υπουργού της μειοδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών"



Παρασκευή 19 Απριλίου 2019
Η βουλευτής Ν. Σερρών, πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και πρώην Υφυπουργός Άμυνας, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μαζί με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο και τους υπόλοιπους βουλευτές του Κινήματος, κατέθεσαν σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου, την επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή με σειρά ερωτημάτων για το διαφαινόμενο σκάνδαλο της ανάθεσης της Υπηρεσίας Χορήγησης Visa σε εταιρεία που δρα ως "νόμιμη μίζα".
Στη δική της ομιλία, η κα Κόλλια-Τσαρουχά ανέλυσε τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν το μηχανισμό που είχε στηθεί και ανάμεσα σε άλλα τόνισε:
Η εμφάνιση εταιρειών-μεσαζόντων από το πουθενά, που αφαιρούν χρήματα, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η υπηρεσία που παρέχουν, δημιουργεί σαφείς ενδείξεις ενός μηχανισμού υπεξαίρεσης ή, ας το πούμε αλλιώς, μιας υπηρεσίας “μίζας” προς όφελος “ημετέρων”.
Αν αναρωτιέστε πώς γίνεται η εταιρεία που έχασε, να είναι εκείνη που παρέχει τελικά την υπηρεσία, η απάντηση είναι απλή και αντάξια των ανθρώπων που οδήγησαν τη χώρα μας στην κρίση. Η VFS Limited λειτουργεί ως υπεργολάβος του νικητή του διαγωνισμού, επειδή ο ίδιος δεν έχει τη δυνατότητα να παρέχει την υπηρεσία! Έτσι, ο “νικητής” απλώς πληρώνεται, χωρίς να κάνει τίποτα και χωρίς να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό, αφού μέχρι και τα χρήματα της Visa, τα συγκεντρώνει η VFS Limited! Πρόκειται για έναν ολοφάνερο μηχανισμό χρηματοδότησης ημετέρων με τη δημιουργία ενός αχρείαστου μεσάζοντα, που λαμβάνει μια “νόμιμη” ας πούμε, μίζα, σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.
"Η απάντηση του Υπουργού δεν εξηγεί σε καμία περίπτωση πώς η νεοσύστατη με μόλις 24 χιλιάδες Ευρώ, εταιρεία Global Visa Center World Hellas, με ιδιοκτήτες τον κ. Λευτέρη Οικονόμου, υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη επί κυβέρνησης Παπαδήμου, τον πρέσβη Δημήτρη Πλατή, Γενικό Γραμματέα των υπουργείου Παιδείας και Μεταφορών επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και τον επίσης πρέσβη, Ιωάννη Ζέπο, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να κερδίσει το διαγωνισμό, χωρίς να διαθέτει, πέρα από το ομολογουμένως σημαντικό βιογραφικό των ιδρυτών της, καμία άλλη εμπειρία, οργανωτική υπόσταση, προσωπικό και μέσα για να εκτελέσει το ζητούμενο έργο."
Στη δευτερολογία της, η κα Κόλλια ανέλυσε και το πολιτικό πρόβλημα που δημιουργούν τα προηγούμενα:
Δυστυχώς, είναι τόσα τα στοιχεία που υποστηρίζουν ότι στις αναθέσεις έκδοσης VISA στήθηκε ένα παιχνίδι σε βάρος του Δημοσίου, που γίνεται επίσης φανερό ότι ο παραπολιτικός και παρασιτικός μηχανισμός που κατέκλεψε το δημόσιο χρήμα, εξακολουθεί και καταφέρνει να παριεσφρύει στο ελληνικό Δημόσιο, παρά την αλλαγή των κυβερνήσεων. Φυσικά, πάντοτε με κύρια ευθύνη των επικεφαλής του κάθε σχετικού φορέα. Αυτός ο μηχανισμός βρίσκεται και μέσα και έξω από την Ελλάδα, και για αυτό ενοχλείται από τα σύνορα και τα έθνη, γιατί αυτά τον εμποδίζουν να λειτουργεί τελείως ανεξέλεγκτα.
Πρόκειται για έναν καρκίνο, που αν δεν τον νικήσουμε, δεν θα συνεχίσει να διαλύει απλώς τις κυβερνήσεις μας, αλλά θα συνεχίσει να ζημιώνει ανεπανόρθωτα ολόκληρη τη χώρα μας, η οποία έχει απόλυτη ανάγκη την ενότητα και τη δικαιοσύνη για να μπορέσει να ορθοποδήσει πραγματικά. Γιατί αυτό το σύστημα είναι υπεύθυνο και για τα περισσότερα από τα φαινόμενα κάθε μειοδοσίας που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανόμενης και της συμφωνίας των Πρεσπών.
Πιστεύουμε ότι κανένας Έλληνας που σέβεται το νόμο και τους συμπολίτες του, δεν φτάνει στο σημείο να κάνει αχρείαστες υποχωρήσεις σε πάγιες εθνικές θέσεις, χωρίς αυτές να συνάδουν με το λαϊκό αίσθημα, αν ο ίδιος δεν έχει κάτι να φοβηθεί και δεν υπάρχει κάποιο “σημείο πολιτικής πίεσης” εναντίον του. Δυστυχώς τα γεγονότα επιβεβαιώνουν αυτή την πεποίθησή μας.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεσμευόμαστε ότι θα μείνουμε μέχρι τέλους, και θα ξεριζώσουμε το παρασιτικό σύστημα της μίζας, της διαπλοκής και των μηχανισμών σε βάρος της πατρίδας και των συμπολιτών μας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!