Η Μ. Κόλλια-Τσαρουχά για τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ποντίων και τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά για τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ποντίων και τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: «Το ιστορικό “συνονθύλευμα” της βίας και των εκβιασμών, παραμένει ζωντανό και πρόθυμο να επαναλάβει τα εγκλήματά του»
Η βουλευτής Ν. Σερρών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και Εθνικής Άμυνας, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σχολιάζοντας την επιχειρούμενη τουρκική καταπάτηση της Κυπριακής ΑΟΖ, που συμπίπτει χρονικά με τις εκδηλώσεις μνήμης των 100 χρόνων της Γενοκτονίας των Ποντίων, δήλωσε σήμερα:
“Το τουρκικό κράτος συνεχίζει να λαμβάνει την Ειρήνη ως αδυναμία και κάθε διάθεση επικοινωνίας ως υποχώρηση. Για αυτό και διάλεξε, τις ίδιες ημέρες που τιμούμε τους νεκρούς της Γενοκτονίας των Ποντίων, να εντείνει τους εκβιασμούς του και να στείλει “Πορθητές” για να αμφισβητήσουν με τον πιο αισχρό τρόπο την εθνική κυριαρχία μας και των αδελφών μας στην Κύπρο.
Η τουρκική προκλητικότητα παραμένει η ισχυρότερη απόδειξη ότι το θρασύδειλο ιστορικό “συνονθύλευμα” της βίας, των φόνων και των εκβιασμών, στους ώμους του οποίου χτίστηκε το κράτος των Νεοτούρκων, το υπεύθυνο για τη Γενοκτονία των Ποντίων, παραμένει ζωντανό και πρόθυμο να επαναλάβει τα εγκλήματά του.
Η ιστορική πραγματικότητα της Γενοκτονίας των Ποντίων ρίχνει άπλετο φως στις προθέσεις και τη βιαιότητα των σχεδιασμών του, για αυτό και οφείλει να επιβληθεί και να προστατεύεται ως αναπόσπαστος κρίκος της ιστορικής αλήθειας όλων των λαών.
Οι τριακοσίες πενήντα χιλιάδες άταφοι αδελφοί μας, που πριν 100 χρόνια άφησε πίσω της η Γενοκτονία, φωτίζουν ξεκάθαρα την μοναδική επιλογή που έχουμε οι Έλληνες πλέον: Να μην επιτρέπουμε να περάσει κανένας εκβιασμός και να απαντήσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο σε κάθε πρόκληση και σε κάθε “Πορθητή”.
Οι περιστάσεις απαιτούν γνώση της Ιστορίας, πίστη και ενότητα. Γιατί μόνο υπό αυτές τις συνθήκες η Πατρίδα μπορεί να αντιμετωπίσει και να υπερβεί κάθε πρόκληση.
Ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας οφείλει να καλέσει όλους τους Έλληνες σε ενότητα, αφήνοντας πίσω του τις κομματικές μικρότητες που εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στην Ελλάδα και στους νεκρούς μας, που περιμένουν από εμάς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.”


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!