Η Ημερίδα του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου για την κλιματική αλλαγή


 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/5/2019 η Ημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή – Απειλή ή πρόκληση;» υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την στήριξη του Δήμου Ωραιοκάστρου, στο συνεδριακό κέντρο  του ICBS – Ωραιόκαστρο .
Στην Διεθνή αυτή συνάντηση μαθητών & εκπαιδευικών για την κλιματική αλλαγή, παρουσιάσθηκαν τα αποτελέσματα  των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στο 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου «Βe informed about climate changebe prepared» (etwinning project) και
«Effects of Human Activities on Natural Disasters» (erasmus+ project) σε συνεργασία με άλλα σχολεία απο Ελλάδα και ΕυρώπηΣυνολικά 7 σχολεία συμμετείχαν τα τελευταία 3 χρόνια στο πρόγραμμα Erasmus+ και 20 σχολεία το τρέχον σχολικό έτος στο πρόγραμμα etwinning. Τον συντονισμό στο  πρόγραμμα etwinning είχε το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκπ΄ροσωποι σχολείων (εκπαιδευτικοί και/ή μαθητές) από σχολεία από την Ρουμανία, την Λετονία, την Ελλάδα και το Reunion Island (Γαλλία). Παρουσιάσθηκαν οι δράσεις των  παρευρισκομένων σχολείων αλλά και των σχολείων που δεν είχαν την δυνατότητα να παρευρεθούν αφού στο πρόγραμμα etwinning δεν υπάρχει χρηματοδότηση, μέσω αποστολής υλικού (βίντεο ή παρουσιάσεων).
Η Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου κ Κωνσταντίνα Σαρανταυγά  και οι παιδαγωγικές ομάδες των προγραμμάτων ευχαριστούν όλα τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων  που συμμετείχαν στην Ημερίδα και τον αναπληρωτή καθηγητή του Γεωλογικού Τμήματος κ Αλέξανδρο Χατζηπέτρο για την εξαιρετική εισήγησή του.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην συνάδελφο Ιφιγένεια Σαχανά για την πολύτιμη βοήθειά της στην μετάφραση στα αγγλικά.

Τέλος, ευχαριστεί τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου καθώς και την Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου για τυος χαιρετσιμούς – παρεμβάσεις τους στην Ημερίδα.
   





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!