«Πρώτη προτεραιότητα το καθαρό νερό για όλους», επανέλαβε από τον Δρυμό ο Ανέστης Πολυχρονίδης- Σήμερα, Πέμπτη, η κεντρική ομιλία στο Κονταξοπούλειο



Ωραιόκαστρο 23-05-2019

                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Πρώτη προτεραιότητα το καθαρό νερό για όλους», επανέλαβε από τον Δρυμό ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος πραγματοποίησε νέα περιοδεία σε Δρυμό και Λητή- Σήμερα, Πέμπτη, η κεντρική ομιλία στο Κονταξοπούλειο

Ο Δρυμός ήταν ο προτελευταίος «σταθμός» της «Πορείας προς τη Νίκη» για τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη ο οποίος την Τετάρτη (22/5) πραγματοποίησε περιοδεία και ομιλία στον Δρυμό Νωρίτερα -συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα»- περιόδευσε για ακόμη μία φορά και στη Λητή όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους, τους αγρότες και τους επαγγελματίες της περιοχής. 
Ο κ. Πολυχρονίδης έδωσε απαντήσεις στα προβλήματα που του είχαν θέσει οι κάτοικοι του Δρυμού στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου ανοιχτών συζητήσεων «Μιλήστε με τον Ανέστη» και δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, πως στις άμεσες προτεραιότητές του είναι η επίλυση του προβλήματος υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και ευρύτερα της Μυγδονίας. Επίσης, υποσχέθηκε καλύτερες κοινωνικές υπηρεσίες και διαβεβαίωσε πως θα ασκήσει πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.
«Πρώτη προτεραιότητα για μας είναι καθαρό πόσιμο νερό για όλους», είπε χαρακτηριστικά και επέρριψε ευθύνες στην απερχόμενη διοίκηση «η οποία άφησε να χαθούν τεράστιοι πόροι και ευκαιρίες τα τελευταία 13 χρόνια με αποτέλεσμα εν έτει 2019 εκατοντάδες νοικοκυριά στην ευρύτερη περιοχή της Μυγδονίας να μην έχουν πρόσβαση στο αυτονόητο: στο καθαρό νερό». Ο κ. Πολυχρονίδης δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει άμεσα σε παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας νερού. «Οι υποδομές που έχουν να κάνουν με τα δίκτυα ύδρευσης και την ενοποίηση του δικτύου στη Μυγδονία είναι πρώτες στην ατζέντα μας», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου υπογραμμίζοντας παράλληλα πως στις προτεραιότητές του είναι η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου σε περιοχές που ακόμη έχουν πρόβλημα.
Ακόμη ο κ. Πολυχρονίδης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή και ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου που χρηματοδοτείται με 400.00 ευρώ από την Τιτάν ΑΕ ως ανταποδοτικό έργο για τη λειτουργία των λατομείων, καθώς «δεν χάνουμε ούτε ευρώ από τυχόν εγκεκριμένα κονδύλια όπως το συγκεκριμένο έργο αλλά και οι χρηματοδοτήσεις του προγράμματος ‘’Φιλόδημος’’ που αφορούν στα δίκτυα ύδρευσης Λητής, Δρυμού και Μελισσοχωρίου».
Αναφερόμενος δε στο ανοιχτό θέατρο «Τσούκες» που «αποτελεί ‘’στολίδι’’ όχι μόνο για τον Δρυμό αλλά για όλο τον δήμο Ωραιοκάστρου» δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην επικαιροποίηση της μελέτης –που αφορά, την επισκευή και συντήρηση των εγκαταστάσεων, καθώς και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου- και την ένταξή της σε πρόγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών.
Στο  επίκεντρο οι νέοι αγρότες…
Ένα άλλο θέμα που ανέπτυξε ο κ. Πολυχρονίδης αφορούσε στους νέους αγρότες και την απόφασή του για στήριξή τους σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ μέσω κοινών προγραμμάτων εκπαίδευσης σε θέματα νέων καλλιεργειών. «Έχουμε πολλούς νέους αγρότες στον Δρυμό και θέλουμε να τους ενισχύσουμε με όσα μέσα διαθέτουμε για να παραμείνουν στον τόπο τους», είπε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε την παραχώρηση εκτάσεων που έχει ο δήμος για την εκπαίδευση των νέων αγροτών σε σύγχρονες και εξωστρεφείς καλλιέργειες. «Πρώτη περιοχή εφαρμογής των όσων ήδη έχουμε συμφωνήσει με τον ΟΑΕΔ θα είναι ο Δρυμός γιατί εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τον τοπικό συνεταιρισμό αλλά και από τους νέους», υποσχέθηκε ο κ. Πολυχρονίδης.

…και η ασφαλής κίνηση πεζών και οχημάτων
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε ακόμη ότι θα προχωρήσει άμεσα στην κατασκευή κυκλικού κόμβου στην ανατολική είσοδο του Δρυμού με στόχο τη μείωση των ταχυτήτων των οχημάτων και τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων. Επίσης, δεσμεύτηκε για λήψη μέτρων για την ασφαλή διέλευση των πεζών και των μαθητών με τη μείωση του μέγιστου ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα γύρω από τις σχολικές μονάδες του Δρυμού και όχι μόνο.
Ακόμη, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της συγκοινωνίας υπογραμμίζοντας πως αφενός ως νέα δημοτική αρχή θα πιέσει για την αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων του ΟΑΣΘ και αφετέρου θα προχωρήσει άμεσα στη λειτουργία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας για τη σύνδεση όλων των οικισμών του δήμου μεταξύ τους.
Αναφερόμενος στη συνέχεια στα προβλήματα του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή και στο τοπικό ιατρείο που υπολειτουργεί δεσμεύτηκε πως θα πιέσει την κεντρική διοίκηση για αύξηση του αριθμού των γιατρών ώστε να μην υπάρχουν κενά κάθε φορά που κάποιος γιατρός παίρνει άδεια.
Νέα κοιμητήρια
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου προανήγγειλε ακόμη άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης των νέων κοιμητηρίων, ανακαίνιση του κτιρίου του ΚΑΠΗ, τακτική συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, καθώς και στήριξη των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων με τη τακτική ετήσια χρηματοδότησή τους από τον προϋπολογισμό του δήμου με βάση τη δυναμικότητά τους, ενώ ανέπτυξε τις θέσεις του προγράμματός του για όλο τον δήμο.
Ισχυρή εντολή
Ο κ. Πολυχρονίδης κάλεσε τους κατοίκους του Δρυμού να εμπιστευθούν τον ίδιο και την ομάδα με την οποία «κατεβαίνει» στις εκλογές και να δώσουν «ισχυρή εντολή» στη «Συνεργασία Τώρα», ώστε, όπως είπε χαρακτηριστικά, «να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας».
Επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» οι οποίοι κατοικούν στον Δρυμό: Πρόκειται για τους Αστέριο Καραστερίου, Χρήστο Καρατζιά, Ανδρονίκη Ναζίρη, Νικόλαο Πασσιά και Γεώργιο Χατζηαγόρου, οι οποίοι «κατεβαίνουν» ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στη Δημοτική Ενότητα Μυγδονίας (στην οποία ανήκουν εκτός από τον Δρυμό, η Λητή και το Μελισσοχώρι) μαζί με τους: Γκόκτση –Θεοδώρου Ελένη, Γόγαλη Μαγδαληνή, Κουρουκλίδη Χρήστο, Λαζαρίδη Ηλία, Λιάπη Ιωάννη. Μπόλα Αστέριο, Μπουζίκα -Γκατζόλα Φωτεινή, Νικολαϊδου -Χατζηευαγγέλλου Παναγιώτα (Γιώτα), Παρισόπουλο Γεώργιο.

Πορεία προς τη Νίκη
Η «Πορεία προς τη Νίκη» για τον Ανέστη Πολυχρονίδη συνεχίζεται με επόμενο σταθμό το Ωραιόκαστρο, όπου σήμερα, Πέμπτη (23/5) θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου για τους κατοίκους της Γαλήνης, του Παλαιοκάστρου και του Ωραιοκάστρου. Η ανοιχτή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 9 το βράδυ στο Κονταξοπούλειο.



(Για επικοινωνία: Ανέστης Πολυχρονίδης, τηλ. 6977 355 230)


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!