Σάββας Αναστασιάδης: Η Βόρεια Ελλάδα θα στείλει σκληρό μήνυμα στον Τσίπρα

Δελτίο Τύπου          14 Μαϊου 2019
Σάββας Αναστασιάδης: Η Βόρεια Ελλάδα θα στείλει σκληρό μήνυμα στον Τσίπρα
Στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωϊ (14.05.2019) στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ, Η φωνή της Ελλάδας, στην εκπομπή « ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ» ο Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας,  βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης , Σάββας Αναστασιάδης, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έπληξε βαθύτατα το πατριωτικό αίσθημα κυρίως των πολιτών της Β. Ελλάδος, και αυτό θα το εισπράξει ο κ. Τσίπρας στις κάλπες.
« Ξέρετε ότι στη Β. Ελλάδα δεν είναι μόνο τα οικονομικά θέματα , εκεί  έχουμε και το θέμα  της Συμφωνίας των Πρεσπών , που έπληξε βαθύτατα το πατριωτικό αίσθημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων, αλλά  κυρίως των πολιτών της Β. Ελλάδος. Αυτό λοιπόν αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις και νομίζω ότι θα το εισπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ και στις κάλπες, στις ευρωεκλογές, στις αυτοδιοικητικές και οσονούπω και στις Εθνικές. Το μήνυμα από τη Β. Ελλάδα θα είναι πολύ σκληρό για τον κ. Τσίπρα», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  στον ραδιοφωνικό σταθμό Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, και  τον δημοσιογράφο Γιώργο Διονυσόπουλο.
Κληθείς να σχολιάσει  αν η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τα μέτρα υπογράμμισε:  « Εμείς κάθε μέτρο που έρχεται και ανακουφίζει την κοινωνία από την μεγάλη φορολαίλαπα που δέχτηκε τα τελευταία χρόνια το στηρίζουμε, και βεβαίως θα ψηφίσουμε το προεκλογικό επίδομα, το οποίο ο κ. Τσίπρας βαφτίζει 13ησύνταξη»  συμπληρώνοντας, «……με την ερμηνεία, την εξειδίκευση, τον τόνο και την λογική που δίνουμε εμείς γι αυτά τα μέτρα. Δεν  μεγεθύνθηκε η οικονομία μας ώστε να υπάρχει περίσσευμα για να πάει στην κοινωνία. Προέρχονται από την υπερφορολόγηση των πολιτών»

Για τις εκκρεμείς συντάξεις και τον χρόνο  αναμονής ,  ο οποίος πολλές φορές ξεπερνά τα τρία χρόνια  ο κ. Αναστασιάδης τόνισε: «Υπάρχουν 220.000 χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις. Ο χρόνος αναμονής στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνά τα τρία χρόνια. Τι απαντά σε αυτούς τους ανθρώπους η κυβέρνηση. Σκέφτηκε ποτέ πως ζουν; Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Η κ. Αχτσιόγλου πέρσι τέτοιον καιρό έλεγε ότι  το Φθινόπωρο του 2018 θα έχουν δοθεί όλες οι συντάξεις,  κάτι που φυσικά δεν έγινε.  Η κυβέρνηση δεν δίνει τις συντάξεις για να δημιουργήσει πλασματικά  πλεονάσματα και να δώσει την εντύπωση στην κοινωνία ότι η οικονομία μας πάει καλά».
Για όσα είπε ο κ. Τσίπρας σχετικά με τον κ. Μητσοτάκη και την 7ήμερη εργασία  υπογράμμισε:« Είναι υποκριτικό. Γνωρίζουν πολύ καλά τι είπε ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.  Δεν μίλησε για επταήμερη εργασία,  αλλά για επταήμερη  λειτουργία επιχειρήσεων. Ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι αναφερόταν σε συγκεκριμένη εταιρεία –την «Παπαστράτος»- στην οποία οι εργαζόμενοι δουλεύουν πενθήμερο και μάλιστα για 37, αντί για 40 ώρες την εβδομάδα.….είναι πάρα πολλοί οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν επτά ημέρες, αυτό δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν επτά ημέρες. Οι εργαζόμενοι ασκούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με το νόμο και αν συμπέσει να εργαστούν Σαββατοκύριακα ή αργίες παίρνουν τα ρεπό τους  και τα επιπλέον χρήματα που προβλέπονται από το νόμο. Αλλά ο κ. Τσίπρας και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει  τα πάντα πολύ γρήγορα και  κάνει το άσπρο- μαύρο».
Για τις ευρωεκλογές και όσα σηματοδοτούν  ο βουλευτής ΝΔ είπε: «  Οι Ευρωεκλογές πάντα δίνουν ένα πολιτικό μήνυμα και να θυμίσω πως όταν το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε στις ευρωεκλογές με 3,5 μονάδες διαφορά τη Ν.Δ. ο κ. Τσίπρας είχε πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχε αξιώσει από τον κ. Σαμαρά να παραιτηθεί αμέσως. Η  Νέα Δημοκρατία θα προηγείται 8 με 10  μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογέςκαι το πολιτικό μήνυμα θα είναι σαφές. Ελπίζω να το καταλάβει ο κ. Τσίπρας και να κάνει ο ίδιος, αυτό που ζητούσε να κάνει ο κ. Σαμαράς το 2014,  να πάει στον κ. Παυλόπουλο να  υποβάλει την παραίτησή του »


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!